Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglai pajūryje atiminės alkoholį

Keliuose Anglijos pajūrio kurortuose netrukus įsigalios tvarka, kuri leis konfiskuoti viešosiose vietose vartojamus alkoholinius gėrimus.
Karštas savaitgalis Jungtinėje Karalystėje
Karštas savaitgalis Jungtinėje Karalystėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors Anglijoje nedraudžiama gerti alkoholinių gėrimų viešosiose vietose, tačiau savivaldybės gali pasinaudoti viešųjų vietų apsaugos įsakais siekiant apriboti alkoholio vartojimą, jei jis siejamas su asocialiu elgesiu.

Tokiu įsaku pasinaudojo ir Dorseto grafystėje esanti Bournemouth, Christchurch ir Poole (BPC) savivaldybė, išleidusi viešųjų erdvių apsaugos orderį.

Minėtas BPC savivaldybės įsakas įsigalios nuo liepos 1-osios ir yra skirtas kovai su šiukšlinimu ir asocialiu elgesiu viešosiose vietose (paplūdimiuose bei kitose).

Pastaruoju metu Dorseto pakrantę užplūdus tūkstančiams lankytojų, pagausėjo aplinkos taršos, smurto protrūkių ir kitų incidentų.

Be jau minėto įsako dėl galimybės konfiskuoti vartojamus alkoholinius gėrimus, BPC savivaldybė pasižymėjo ir tuo, jog jos pareigūnai patruliuoja paplūdimiuose ir kas valandą žadina ten neteisėtai palapinėse nakvojančius poilsiautojus. Poilsiautojai turi susipakuoti ir išsikraustyti, o nepaklususiems gresia teisinis persekiojimas ir 1 000 svarų sterlingų bauda.

Siekiant suvaldyti poilsiautojų srautus paplūdimiuose, BPC savivaldybė įgyvendina aibę priemonių, įskaitant koronaviruso maršalų patruliavimą, dronų, stebinčių žmonių minias, skraidymą bei vadinamąsias „park and ride“ programas (privačių automobilių statymą specializuotose aikštelėse, į miestų centrus vykstant viešuoju transportu).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas