Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Anykščiuose prasideda festivalis šeimoms apie ekologiją

Anykščių rajone, prie Medžių lajų pažintinio tako, šeštadienį prasidės eko festivalis šeimoms, kurio metu vyks pažintiniai žygiai ir edukacinės veiklos apie atliekų perdirbimą ir antrinį panaudojimą.
Anykščių šilelio medžių lajų takas
Anykščių šilelio medžių lajų takas / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Draugiško eko festivalio šeimoms „Alsuok gamta! Pažink ją!“ pavadinimu atskleidžiama festivalio tema – unikalaus Lietuvos kraštovaizdžio pažinimas, bioįvairovės išsaugojimo svarba, supažindinimas su retomis ir invazinėmis rūšimis, jų vaidmeniu ekosistemose. Tai tarsi priminimas, kad gamta lyg namai, kuriuose trumpam apsigyveno draugiški gamtai bendraminčiai“, – sako eko festivalio koordinatorė Jūratė Morkvėnaitė-Paulauskienė.

Anot organizatorių, pirmąją eko festivalio Aukštaitijoje dieną šeimos leisis į dviejų valandų trukmės pažintinį žygį Šventosios pažintiniu taku. Likę stovyklavietėje galės sūpuotis hamakuose, maudytis, kurti meno kūrinius iš gamtoje esančių gėrybių, dalyvauti edukacinėje veikloje apie pakuočių atliekų atgimimą, išbandyti žaidimus, pagamintus iš antrinių žaliavų.

Šeštadienį bus organizuojama gamtos ir žemės meno kūrinių paroda, vyks teatralizuota pamoka apie atliekų rūšiavimą, žoliavimas, koncertas.

Sekmadienį šeimos bus kviečiamos į jogą, maudynes miške, žygį. Savanoriai bus laukiami talkoje tvarkant stovyklavietę ir Šventosios upės pakrantę.

Tai antrasis toks Aplinkos ministerijos ir Aplinkos projektų valdymo agentūros inicijuojamas festivalis šiemet, į jį kviečiamos šeimos iš dvidešimties šalies savivaldybių teritorijų.

Pirmasis eko festivalis šeimoms Dzūkijoje vyko gegužės paskutinį savaitgalį.

Plungės rajone esančioje Plokštinėje dar vienas toks festivalis planuojamas liepos 8–9 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas