Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie nuostolius pranešusi Vokietijos turizmo milžinė TUI tikisi pelningos vasaros

Vokietijos turizmo milžinė TUI trečiadienį pranešė „optimistiškai“ vertinanti planuojamą stiprų atsigavimą vasarą, nepaisant to, kad nuo spalio iki kovo mėnesio dar kartą užfiksavo didelių nuostolių.
„TUI“
„TUI“ / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„2021 metų vasaros pradžios perspektyvos nuteikia optimistiškai turizmo ir TUI atžvilgiu“, – pareiškime teigė bendrovės generalinis direktorius Fritzas Joussenas ir pridūrė, kad perspektyvos yra „žymiai geresnės“ nei 2020 metais.

Vokietijos bendrovė teigė, kad „spartėjančios vakcinavimo nuo COVID-19 kampanijos ir tyrimų koncepcijos“ leis „saugiai atnaujinti turizmą Europoje“.

Ji pridūrė, kad jau sulaukė 2,6 mln. užsakymų ateinančiai vasarai, o „nuo balandžio naujų užsakymų skaičius padvigubėjo“.

Viduržemio jūros regionai, tokie kaip Graikija ir Balearų salos, yra populiariausios kryptys, pažymėjo TUI ir pridūrė, kad daug vilčių deda į poilsiautojus iš Anglijos.

Vis dėlto vasaros užsakymų skaičius vis dar išlieka 69 proc. mažesnis nei 2019 metais, kai dar nebuvo prasidėjusi COVID-19 pandemija.

Prasidėjus pandemijai, TUI smarkiai nukentėjo, nes įvairiose šalyse užsidarė viešbučiai, sustojo kruizai bei kitas turizmo sektorius.

2020 metais grupė patyrė rekordinius 3,1 mlrd. eurų nuostolius, o trečiadienį pranešė, kad šių metų pradžioje ji taip pat skaičiavusi nuostolius.

Nuo 2020 metų spalio mėnesio iki 2021 metų kovo mėnesio – per pirmąjį finansinių metų pusmetį – grynasis nuostolis siekė 1,5 mlrd. eurų, o veiklos nuostoliai (EBIT) siekė 1,3 mlrd. eurų.

Visgi grupė, gavusi reikšmingos finansinės pagalbos iš Vokietijos vyriausybės, taip pat teigė grynaisiais pinigais ir pinigų ekvivalentais turinti sukaupusi 1,7 mlrd. eurų.

Sausio mėnesį TUI akcininkai patvirtino trečiąjį vyriausybės 1,8 mlrd. eurų pagalbos paketą, numatantį ir galimybę valstybei tapti akcininke.

Iš viso Berlynas krizės ištiktai grupei skyrė maždaug 4,3 mlrd. eurų paramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas