Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 30

Jei ne lietuvių gudrybė, šis Lietuvos miestas galėjo būti Kaliningrade

„Klaipėda, Klaipėda – širdies dalis tarp jūros ir dangaus“, – dainuoja iš šio miesto kilęs, labai žinomas ir tikrai neprastas Lietuvos atlikėjas. Pridainavo jis toje dainoje ir daugiau gražių, vieninteliam Lietuvos uostamiesčiui skirtų, žodžių, bet visų necituosiu, aš juk ne muzikos apžvalgininkas. Tiesiog pastebėsiu, kad yra labai miela, kai su meile apdainuojama gimtinė. Kiekvienas turėtų mylėti savo gimtuosius sodžius, nes – o kaip kitaip?
Klaipėda
Klaipėda / Shutterstock nuotr.

Man pačiam Klaipėda nėra nei gimtoji, nei kokia tai mokyklos ar studijų vieta, todėl tokio tipo sentimentų tam miestui nejaučiu, kaip ir nelaikau jo savo širdies tarp jūros ir dangaus dalimi. Tai yra gerai, nes šiandien jokie sentimentai man neturi trukdyti į trečiąjį pagal dydį Lietuvos miestą pažvelgti adekvačiu žvilgsniu.

Kita vertus, nėra ir taip, kad neturėčiau visiškai nieko bendro – dėl susiklosčiusių gyvenimiškų aplinkybių Klaipėdoje yra tekę viešėti gal net dažniau nei kur kitur, todėl sakyti, kad to miesto nepažįstu visiškai, būtų neteisinga.

Klaipėda yra visiškas unikumas mūsų Lietuvoje.

Kodėl rašau būtent apie Klaipėdą, kai ir be jos miestų Lietuvoje yra gyva eilė? Dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, tai yra vienas Lietuvos didmiesčių, kas sąlygoja informacijos bei temų apie jį gausumą. Be to, savo istorija Klaipėda yra visiškas unikumas mūsų Lietuvoje. Išskirtiniu miestu ją daro ir buvimas vieninteliu Lietuvos uostamiesčiu bei iš dalies kurortu. Dėl šios priežasties šiandien dar ketinu įsisprausti į paskutines nueinančios vasaros dienas bei aprašyti įspūdžius iš Klaipėdos paplūdimių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?