Su 15 diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ar skristi atostogų į Dominikos Respubliką? Šalies pliusai ir minusai pagal lietuvius

Šio žiemos sezono didžiausia naujiena Lietuvos turizmo rinkoje – tiesioginiai „Itakos“ skrydžiai į Dominikos Respubliką. Net ne tik sezono, bet ilgojo laikotarpio: tai bus pirmieji reguliarūs transatlantiniai tiesioginiai skrydžiai iš Lietuvos.
Dominikos Respublika
Dominikos Respublika / 123rf.com nuotr.

Išsiilgusiems tolimų kraštų ir egzotiško poilsio lietuviams tai iškart pasirodė gardus kąsnelis – niūrių orą Lietuvoje iškeisti į smėlėtus paplūdimius dažno dar nelankytame krašte.

Kelialapių į Dominikos Respubliką kaina visgi kelis kartus yra didesnė nei, pavyzdžiui, Egiptą ar kitas populiarias žiemos sezono kryptis. Tad ne vienam kyla klausimas – ar verta rinktis būtent Dominikos Respubliką?

Šiluma, nuostabūs balto smėlio paplūdimiai, skaidri Karibų jūra – tą reklamuoja į šią šalį viliojantys kelionių organizatoriai. O kaip ji atrodo Dominikos Respublikoje net mėnesį prabuvusių lietuvių keliautojų akimis?

Po pasaulį aktyviai keliaujantys Augustinas ir Aistė Žemaičiai savo „Youtube“ kanale dalijasi patarimais – kokie yra Dominikos Respublikos pliusai ir minusai? Kokios yra įspūdingiausios šalies vietos? Ir kur apsistoti pagrindiniame kurorte – Punta Kanoje – bei kokios ten gražiausios vietos?

„Pliusai – be abejo, oras, – šalies pliusus pradeda vardinti Aistė. – Nuostabus pasakiškas oras kiaurus metus – t.y., maždaug nuo 27 iki trisdešimtkelių laipsnių.“

„Taip pat – kainos. Tai tikrai anaiptol ne Turkija ir ne Egiptas – nėra taip pigu. Bet apskritai – pigiau nei Lietuvoje“, – įvertino Aistė, kartu su Augustinu paminėjusi ir daugiau pliusų.

Įvardijo jie ir priežastis, kodėl Dominikos Respublika nebūtinai tiktų visiems keliautojams, ir kodėl nereikėtų likti tik kurortuose.

Pavyzdžiui, ieškantiems atokios salos toliau nuo turistų, Dominikos Respublika galbūt nėra geriausias pasirinkimas. Kaip ir tiems, kurie ieško idealios aptarnavimo kokybės.

„Surūgusi mina ar atsukta nugara pasitinkant visai normalu“, – tikina Aistė.

Dar daugiau pliusų ir minusų išgirsite reportaže:

VIDEO: Dominikos Respublika: pliusai ir minusai | AŽ Kelionių įspūdžiai

Žemaičiai nemažai laiko praleido ir pagrindiniame šalies kurorte Punta Kanoje bei parodė, kaip atrodo jo „viskas įskaičiuota“ viešbučiai, kokios pramogos siūlomos.

Pagyvenę keliuose viešbučiuose, jie pirmiausiai pataria juos renkantis išsiaiškinti, koks yra atstumas nuo jo iki jūros ir jus dominančių objektų, kadangi Punta Kana – dešimčių kilometrų ilgio kurortų eilė.

Jų reportaže – pasiūlymai, ką rinktis ieškantiems vakarėlių ir muzikos, o kuris viešbutis labiau tiktų ieškantiems ramaus poilsio prie jūros.

Lietuviai keliautojai buvo išsinuomavę ir „AirBnb“ būstą, į kurį vykstant tekdavo pravažiuoti net tris punktus su sargyba. Tokių uždarų rajonų, į kuriuos galima patekti turint tik svarbią priežastį, Dominikos Respublikos pakrantėje yra ir daugiau.

VIDEO: Punta Kana | AŽ kelionių įspūdžiai

Neblogai šalį per mėnesį pažinęs Augustinas sako, kad vienas įspūdingiausių jo čia matytų dalykų yra neįtikėtina gausybė urvų, kuriuose galima net maudytis, požeminiu keltu keltis per ežerą ir t.t. Kodėl jie svarbūs ir kultūriškai, jis pasakoja reportaže:

VIDEO: Dominikos Respublikos urvai | AŽ kelionių įspūdžiai

Išsamų kelionių pasakojimą-vadovą apie Dominikos Respubliką su daugybe nuotraukų ir žemėlapiu galima rasti ir tinklaraštyje „AŽ kelionės ir mintys“: Dominikos Respublika – (ne tik) saulė ir jūra

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai