Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Artėjant streikui, Portugalijos TAP atšaukė per 1,3 tūkst. skrydžių

Portugalijos valstybės valdoma oro bendrovė TAP pranešė atšaukusi daugiau kaip 1,3 tūkst. skrydžių, artėjant savaitę truksiančiam streikui, kurį nuo kitos savaitės organizuoja profsąjungos, protestuojančios prieš darbo užmokesčio mažinimą.
„TAP Air Portugal“ orlaivis
„TAP Air Portugal“ orlaivis / 123RF.com nuotr.

Už iniciatyvą sausio 25–31 dienomis streikuoti balsavo dauguma iš beveik 1 tūkst. oro vežėjos darbuotojų, prieš balsavimą atmetusių paskutinį vadovybės pasiūlymą.

TAP pranešime nurodė, kad streikas jai atsieis maždaug 48 mln. eurų. Bendrovės skaičiavimais, dėl streiko bus sujaukti maždaug 156 tūkst. keleivių planai.

TAP aiškina, kad darbo užmokesčio mažinimas, atleidimai ir kai kurių orlaivių pardavimas yra būtinos priemonės siekiant pagerinti skolų slegiamos oro vežėjos, kuri 2020 metais buvo renacionalizuota, finansinę padėtį.

Tokias 3,2 mlrd. eurų vertės restruktūrizavimo plano įgyvendinimo sąlygas nustatė Europos Sąjunga (ES). Tačiau TAP pilotų profsąjunga užginčijo šį planą.

Darbuotojų pasipiktinimas dar padidėjo, kai gruodį paaiškėjo, kad viena ministro pirmininko Antonio Costa vyriausybės narė gavo 500 tūkst. eurų išeitinę išmoką, kai pernai atsistatydino iš TAP valdybos.

Kilus skandalui, jaunesnioji finansų ministrė Alexandra Reis buvo priversta atsistatydinti. Trauktis teko ir infrastruktūros ministrui Pedro Nunesui Santosui bei jo pavaduotojui Hugo Santosui Mendesui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas