Iš jų šiandien, padedant tam pačiam šefui, gims jūsų pirmieji sicilietiški pietūs, panaudojant visas šio regiono virtuvės paslaptis.
Siūlo autentišką maistą
Tokį rytą, jei nuspręsite atostogauti Sicilijos Taorminoje, jums siūlo kelionių organizatorius „Novaturas“. Tiksliau siūlo ne tik rytą, bet visą gerą gurmanišką pusdienį. Lankantis turguje dar numatyta kumpių ir vynų degustacija, o grįžus į restoraną profesionalus someljė supažindins jus su Sicilijos vyno istorija bei kultūra.
„Pažintis su nacionaline virtuve – jau seniai tapo labai svarbi kelionių dalis. Juk regionų autentiškumas glūdi ne tik architektūros ir gamtos paminkluose, bet ir kultūroje. Bėda, kad, neturint informacijos, ta pažintis gali baigtis pietumis ar vakariene turistams skirtame multinacionaliniame restorane. Norime, kad mūsų keliautojai patirtų tikrąją autentiką, kuri Sicilijoje tikrai skiriasi nuo žemyninės virtuvės“, – įvardija gurmaniškos dalies kelionėje į Siciliją atsiradimą „Novaturo“ atstovė užsienyje Jurgita Savickaitė.
Jau ne pirmą vasarą šioje saloje praleidžianti moteris prisipažįsta, kad iš pradžių net jai buvo sunku atsijoti, kurie restoranai siūlo tikrai autentišką sicilietišką valgiaraštį, o kur po iškaba „nacionalinis“ slepiasi picos bei kiti patiekalai, kurių rasi bet kurioje turistams skirtoje užeigoje aplink visą Viduržemio jūrą.
Kryptys tradicinės, potyriai išskirtiniai
„Sicilietiško maisto gamybos pamoka – tik viena iš naujų patirčių, kurias šiemet siūlome keliautojams. Matome, kad daugeliui nepakanka gero paplūdimio bei pamatyti TOP 10 lankytinų vietų, norisi patirti daugiau autentiškų regiono atspalvių, tad parengėme naujų potyrių tiek gurmanams, tiek kitų pomėgių poilsiautojams“, – sako „Novaturo“ vadovas Linas Aldonis.
Šiemet visomis kryptimis keliaujantys „Novaturo“ klientai ras mažiausiai tris naujas ekskursijas, pamokas ar kitus pasiūlymus pasirinktuose regionuose.
Gurmaniškais prieskoniais paskanintą kelionę „Novaturas“ siūlo ir Maroke: Agadyre organizuojamos berberų virtuvės paslapčių pamokos ekologiniame ūkyje, kur išmoksite gaminti tadžine troškintą vištieną su citrinomis ir alyvuogėmis bei įvairius vietinius užkandžius ir desertus.
Perprasti Bulgarijos virtuvės paslaptis esate kviečiami Varnos centre įsikūrusioje restorane-vyninėje organizuojamose maisto gamybos pamokose. Čia išmoksite paruošti įvairių bulgariškų patiekalų bei užkandžių, pavyzdžiui, pasigaminti Musaką – tradicinį patiekalą su mėsa ir bulvėmis.
Jei esate gurmanas, linkęs tik mėgautis skoniais, o gamybą paliekantis profesionalams, verta apsilankyti Madeiroje, kur organizuojami vyno turai. Šioje ekskursijoje ragausite tradicinius ir autentiškus valgius restoranuose, vyninėse ir vietos turguje, o šokolado fabrike susipažinsite su salos šokolado gamybos tradicijomis.
Poilsiaujantiesiems Ispanijoje siūloma apsilankyti alyvuogių aliejaus fabrike bei vyno rūsiuose. Vyną čia ragausite užkąsdami Andalūzijos dešrelėmis bei vietiniais sūriais, o po gurmaniškos ekskursijos dalies dar aplankysite įspūdingą Sorbaso urvą.
Kiti kelionių „prieskoniai“
„Drąsiai galime sakyti, kad gurmaniškais prieskoniais pagardintos „Novaturo“ kelionės yra išskirtinės. Gausite tai, ko neturės kiti tomis pačiomis kryptimis vykstantys keliautojai. Tačiau unikalių patirčių siūlome ne tik gurmanams, bet ir kitų pomėgių žmonėms. Siekiame, kad keliaudami su mumis žmonės iš naujo atrastų net tas šalis, kuriose jau yra buvę, o nebuvę galėtų pasigirti matę daugiau už pasirenkančius tradicinius maršrutus“, – tikina L.Aldonis.
Poilsiaujantys Bulgarijoje, be pažinties su nacionaline virtuve, dar kviečiami išbandyti kelionę burlaiviu į Šv.Anastasijos salą bei aplankyti Pomorijės Druskos muziejų.
Kretoje laukia kelionė įspūdingu Sarakinos tarpekliu, kurio plotis svyruoja nuo 3 iki 10 metrų, bei apsilankymas Krisi saloje. Atostogaujantiems Graikijoje taip pat organizuojama kelionė į Tsampikos kalną – sako, apsilankymas jame padeda susilaukti vaikų.
O gal jūsų pomėgis – kalbos? Tokiu atveju kviečiame poilsiauti Maljorkoje, kur pusryčiai derinami su ispanų kalbos pamokomis. Jų metu bendrausite su vietiniais žmonėmis, kurie papasakos, kaip mąsto ir gyvena, išaiškins uro ir ido skirtumus bei kada geriau vartoti vienas ar kitas frazes.
„Naujų pasiūlymų turime visiems keliautojams, nesvarbu, į kurią šalį jie ketina vykti. Išsirinkti ką nors tikrai ras ir aktyvaus poilsio mėgėjai, ir gurmanai, ir istorijos ar tiesiog gražių vaizdų mėgėjai. Visada siekėme, kad visos mūsų kelionės, net keliaujant tradicinėmis kryptimis, būtų netradicinės. Šiandien tai yra realybė“, – sako „Novaturo“ vadovas.