Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atostogų pabaiga pažymėta asmeniniais rekordais

13 kilometrų mažoms vaiko pėdoms – tikras iššūkis. Su tuo, ko gero, sutiktų kiekvienas. O jeigu tie kilometrai dar įveikti lyjant lietui ir pučiant gūsingam pavasariniam vėjeliui? Iššūkis kvadratu! Visgi tokiam didžiausio pėsčiųjų žygių organizatoriaus „TrenkTuras“ iššūkiui – Pavasario žygiui’22 su Gjensidige – savaitgalį ryžosi (ir jį įveikė) tūkstančiai mažųjų žygeivių, rašoma pranešime spaudai.
Žygis
Žygis / Organizatorių nuotr.

Po finišo jie džiaugėsi pasiekę asmeninius žingsnių rekordus ir prasmingai vainikavę mokinių pavasario atostogas.

Tyrinėti gamtos – net vežimėliuose

Tradiciniu jau tampantis žygis vaikams šįkart nusikėlė į Kauną, tiksliau – iki šiol dar mažai trenkturiečių tyrinėtus Lampėdžius. Pažinti juos buvo galima einant vienu iš keturių maršrutų – 3, 5, 7 ar 13 kilometrų. Pirmosios trys trasos buvo pritaikytos ir patiems mažiausiems, dar vežimėliuose sėdintiems vaikams. Ilgiausioji trasa vingiavo daugiau ištvermės ir vaikiškų kojų stiprybės reikalavusiais keliais ir takeliais.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

Nepriklausomai nuo pasirinkto maršruto, drauge su tėvais, seneliais ar mokytojais vaikai nėrė į tikrą kelionę po gamtos pasaulį. Žygiuodami Lampėdžių miško parko takeliais ir ežero pakrantėmis, žygeiviai turėjo galimybę išvysti retas paukščių rūšis – tikutį, raudonkojį tuliką, tulžį ar net baltnugarį genį. Vien šie paukščių pavadinimai mažiesiems žygeiviams kėlė šypseną ir susidomėjimą. Ne mažiau dėmesio sulaukė ir plika akimi nematomas istorinis palikimas – dalis maršrutų driekėsi ten, kur kadaise buvo senovės baltų gyvenvietės ir stūkstojo LDK pilys ir dvarai, vietomis buvo matyti ir X forto liekanos.

Išskirtinė edukacija

Mažųjų žygeivių laukė ne tik pažintis su atbundančia gamta, bet ir įvairūs eksperimentai bei žaidimai. Starto ir finišo zonoje drauge su kūrybingų mokytojų iš „Edulando“ komanda vaikai (ir tėvai bei seneliai, pasiilgę vaikystės) gamino magiškus plastilino debesis, saldainių katapultą, daug emocijų kėlė ir lavos lempos eksperimentas bei Dragonopolio drakono garų kamuoliai.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

Visa tai, pasak „TrenkTuro“ komandos, tapo puikiu pasiruošimu grįžimui į mokyklas – per atostogas išsiilsėję vaikai buvo paskatinti pasukti galvas ir prisiminti mokyklose gautas žinias. Be to, aktyviausias žygeivis namo grįžo ne tik su krūva įspūdžių ir naujų žinių, bet ir kelialapiu į stovyklą „Dragonopolis“.

Pirmieji medaliai ir pergalės džiaugsmas

Visgi bene daugiausia džiaugsmo mažiesiems suteikė medaliai – daugeliui tai buvo pirmieji prizai gyvenime. Kaip po finišo sakė patys žygeiviai ir jų tėvai, šie medaliai papuoš garbingiausią namų vietą ir skatins į žygius leistis dar ne kartą. Visų dalyvių motyvaciją ryžtingai žengti finišo link didino ir komandinė „Hiatus“ įskaita. Joje pergalę pelnė „Gjensidige“ – 58 žygeiviai įveikė 558 kilometrus, antrąja vieta džiaugėsi „Hiatus“ atstovai, o treti pagal gausą – simboliškai šių dienų kontekste pasivadinę „Slava Ukraine“.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

Tūkstančių žingsnių ir dešimčių kilometrų, ko gero, nebūtų pavykę įveikti be „Gjensidige“, „Eglės sanatorijos“ ir „Antėjos laboratorijos“ rūpesčio žygeivių sveikata bei poilsio stotelėse laukusių skanėstų. Mažiesiems žygeiviams energijos suteikė „Arimex“ riešutų mišiniai, atgaivino „Hermis“ vanduo, o lauknešėliu namo dar tapo ir „Activus“ košės. Nepamiršti ir keturkojai žygeiviai, tarp kurių šį kartą buvo iš šeškas, – jie po žygio apdovanoti „Nature's Protection“ ir KIKA skanėstais-papildais bei, žinoma, medaliais.

Dar daugiau žingsnių ir medalių laukia jau gegužės 14 d. „TrenkTuro“ žvaigžde tapusiame žygyje Nemuno kilpomis. Čia žygeivius pasitiks net septyni maršrutai, kurių vienas – 72 kilometrų – kvies išbandyti jėgas drąsiausiuosius. Prieš šešerius metus būtent Prienuose vykusiame žygyje pasiektas ėjimo atbulomis rekordas, tad ką gali žinoti, galbūt čia laukia ir dar daugiau „trenktų“ rekordų! Daugiau informacijos ir registracija: https://trenkturas.lt/nemuno-kilpomis-2022/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas