Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsiveria Palanga: didžiausias Lietuvos kurortas pamažu pildosi, nuotaikos optimistinės

Nuo pirmadienio Palangos viešbučiai, svečių namai ir poilsiavietės atsiveria ir vėl galės priimti lankytojus. Šešias savaites apgyvendinimo paslaugos didžiausiame Lietuvos kurorte buvo draudžiamos. Jau šiandien į dalį viešbučių sugrįš svečiai, didesnio srauto laukiama savaitgaliui.
Palangoje savaitgalį nestigo svečių: žmonės drąsiau keliavo, lankė kavines ir pramogavo.
Palangoje savaitgalį nestigo svečių: žmonės drąsiau keliavo, lankė kavines ir pramogavo. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

„Kiekvieną dieną ateinu prie jūros, visą laiką sėdžiu toje pačioje vietoje. Per penkias darbo dienas sudėjus nemačiau tiek žmonių kaip šiandien. Džiaugiasi akys“, – šeštadienį prisėdus ant suolelio prie tilto į jūrą pasakoja vyresnio amžiaus palangiškė. Bendravimo išsiilgusi moteris atvirauja: pati svečių priimti neturi kur, bet džiaugsis, jei suvažiavus poilsiautojams vieną kitą eurą galės uždirbti draugės.

„Savaitgalį vos spėju suktis, neatrodo, kad karantinas“, – patikino ir pakalbinta bandelių kepyklėlės pardavėja. Sverdama sausainių maišelį ji pridūrė: dauguma vis tik pageidauja neštis skanėstus laukan ir suvalgyti juos gatvėje arba prie jūros.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Palangoje savaitgalį nestigo svečių: žmonės drąsiau keliavo, lankė kavines ir pramogavo.
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Palangoje savaitgalį nestigo svečių: žmonės drąsiau keliavo, lankė kavines ir pramogavo.

Ne visi suspės atsidaryti

Palangos turizmo informacijos centro darbuotojai renka informaciją apie atsiveriančius viešbučius kurorte. Visas jų sąrašas pateikiamas Palangos TIC svetainėje. Nemažai viešbučių atsivers jau pirmadienį, iki savaitgalio planuoja atsidaryti dar būrys įstaigų.

Palangos TIC vadovė Rasa Kmitienė teigė, kad nuolat pildomas sąrašas. „Lankytojai mūsų svetainėje galės matyti, kurie viešbučiai ar svečių namai jau veikia. Taip pat dar yra rezervacijų sistemos, kuriose taip pat galima matyti, kurios įstaigos jau veikia. Dalis dar neatsidaro, nes laukia, kada bus galima teikti SPA paslaugas, kiti šiuo metu atlieka remonto darbus, ruošiasi. Nebus taip, kad išsyk visi ir atsidarys“, – aiškino ji 15min.

R.Kmitienė pasakojo, kad viso karantino metu sulaukiama skambučių iš žmonių su klausimais, kada bus galima atvykti, kokios bus sąlygos. Dauguma skambinusiųjų jau teiravosi apie atostogas liepą ir rugpjūtį.

Viešbučio vadovas: „Nuotaikos optimistinės“

„Gyvename optimistinėmis nuotaikomis. Tikimės, kad lietuviai labiau važinės. Sulaukėme nemažai skambučių. Dauguma rezervuojasi savaitgalius. Svečiai, ypač nuolatiniai klientai, mus palaiko. Sako pasiilgę kelionių“, – kalbėjo Palangos viešbučio „Amberton Green Apartments“ vadovas Tomas Vanagas. Tiesa, kol kas aktyvesni lietuviai. Kaimyninių šalių gyventojai skambina ir klausia apie galimybes atvykti vėliau – liepą ar rugpjūtį.

„Amberton Green Apartments“ viešbutyje jau pirmadienį laukiama pirmųjų svečių. Didesnio srauto tikimasi nuo artėjančio penktadienio. Tądien iš prastovų tikimasi susigrąžinti visus darbuotojus.

„Dėl maitinimo sąlygų teks prisitaikyti: pusryčiai galės būti pristatomi į kambarį, arba, jei leis orai, terasoje. Žmonės labiau klausinėja apie saugumą, juos domina, kokių priemonių imasi mūsų viešbutis. Tai poilsiautojams labai svarbu“, – aiškino viešbučio vadovas.

Anuliacijas keičia rezervacijos

„Šiuo metu situacija tokia, kad anuliacijas, kurias matėm karantino pradžioje, keičia rezervacijos. Iš tiesų optimizmas atsirado jau tada, kai išgirdome konkrečią datą, kada galėsime vėl priimti lankytojus“, – teigė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė.

Pasak jos, nuo pat Motinos dienos pastebima, kaip po kurortą vaikštinėja vis daugiau žmonių: daugiau poilsiautojų paplūdimiuose, pildosi kavinių terasos.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Palangoje savaitgalį nestigo svečių: žmonės drąsiau keliavo, lankė kavines ir pramogavo.
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Palangoje savaitgalį nestigo svečių: žmonės drąsiau keliavo, lankė kavines ir pramogavo.

Anot I.Valaitienės, viešbučių valdytojams teks prisitaikyti prie naujų taisyklių. „Pusryčiai bus kito formato. Greičiausiai jie turės būti pristatomi į kambarius, nes ne visi viešbučiai turi tokias terasas, kur pavyktų išlaikyti saugius atstumus. Dalis viešbučių neskuba atsidaryti ir lauks, kol bus galima teikti SPA, grožio paslaugas paslaugas“, – teigė pašnekovė.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė I.Valaitienė bendraudama su kolegomis pastebėjo, kad didžioji dalis poilsiautojų pageidauja apsistoti ilgiau nei įprastai – 5-7 paras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas