Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atvykus į Jungtinę Karalystę ir pažeidus saviizoliacijos taisykles – grės kalėjimas

Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė paskelbė, kad nuo vasario 15-osios atvykėliams bus taikoma nauja tvarka – keleiviai bus testuojami dėl koronaviruso 2 ir 8 dieną po atvykimo į šalį, o kai kurie žmonės už saviizoliacijos pažeidimus gali būti įkalinti iki 10 metų. Tiesa, kol kas nepatikslinta, kokio pobūdžio testais bus tikrinami atvykėliai, ir kas sumokės už tikrinimą – patys keleiviai ar Vyriausybė.
Heathrow oro uoste
Heathrow oro uoste / „Scanpix“/AP nuotr.

Nepaisant papildomo tikrinimo, prieš atvykstant į JK keleiviams vis tiek reikės atlikti testą dėl koronaviruso likus ne daugiau 72 valandoms iki kelionės pradžios ir pateikti britų pasieniečiams neigiamus testo rezultatus, jei bus norima patekti į šalį. Testo rezultatų nepateikusiems asmenims gresia baudos iki 500 svarų sterlingų.

Visiems į JK atvykusiems asmenims ir toliau galios reikalavimas būti saviizoliacijoje iki 10 dienų. Atvykėliai privalės pateikti savo kontaktines detales ir adresą (kur jie gyvens saviizoliacijos metu). Iki saviizoliacijos vietos atvykėliams leidžiama keliauti ir viešuoju transportu.

Saviizoliacija viešbučiuose

Taip pat nuo vasario 15-osios įsigalios naujoji tvarka, numatanti iš „raudonojo sąrašo“ valstybių grįžtančių JK gyventojų ir Airijos piliečių privalomą saviizoliaciją viešbučiuose 10-iai dienų. Už saviizoliaciją viešbučiuose privalės susimokėti patys atvykėliai, o saviizoliacijos kaštai, kuriais bus padengiamas gyvenimas viešbučiuose, transportavimas ir testavimas, sieks 1 750 svarų sterlingų.

Viešbučiuose saviizoliacijoje esantys asmenys bus maitinami tris kartus per dieną savo kambariuose. Jei saviizoliacijoje esantys asmenys turės išeiti laukan, pavyzdžiui, parūkyti ar įkvėpti gryno oro, juos lydės viešbučių apsaugos darbuotojai. Taip pat apsaugos darbuotojai patruliuos viešbučių viduje ir išorėje siekiant užkirsti kelią kitų asmenų patekimui į viešbučius, kuriuose vykdoma saviizoliacija.

Saviizoliacija viešbučiuose galios tik grįžtantiems JK gyventojams ir airiams, kitų šalių gyventojų atvykimas iš „raudonojo sąrašo“, apimančio didžiąją dalį Pietų Amerikos, pietinę Afriką ir Jungtinius Arabų Emyratus, šalių yra draudžiamas.

Iš „raudonojo sąrašo“ sąrašo šalių grįžusiems ir naujosios tvarkos taisykles pažeidusiems JK ir Airijos gyventojams grės baudos iki 10 000 svarų sterlingų bei 10 metų laisvės atėmimo bausmės.

Kelionės į užsienį

JK galiojančios karantino taisyklės numato, jog į užsienį galima keliauti tik esant itin svarbioms priežastims, įskaitant darbą, kuris negali būti atliktas iš namų, siekiant gauti medicininę pagalbą, mokymosi ir kitais svarbiais tikslais.

Netrukus Angliją paliekantys asmenys privalės deklaruoti, kodėl jie turi išvykti, o deklaracijas dar iki kelionės privalės patikrinti keleivių vėžėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas