Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aurimą Mockų Ramiajame vandenyne šokiravo netikėtai pamatytas objektas: kai kas iš to pralobsta

Jau praėjo beveik savaitė, kaip klaipėdietis keliautojas ir visuomenininkas Aurimas Mockus irkline valtimi išplaukė į Ramiojo vandenyno platybes. Gali atrodyti, kad didžiausiame pasaulyje vandens telkinyje sudėtinga kažką išvysti, tačiau tai, ką irkluodamas pamatė lietuvis, tikrai šokiruoja.
Aurimą Mockų Ramiajame vandenyne šokiravo netikėtai pamatytas objektas
Aurimą Mockų Ramiajame vandenyne šokiravo netikėtai pamatytas objektas / Aurimo Mockaus instagramo vaizdo įrašų akimirkos / „15min“ fotomontažas

Savo socialinių tinklų paskyrose keliautojas pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame atskleidė, kas plūduriavo visai netoli jo valties.

„Na, šiandien papasakosiu vieną įdomų nutikimą. Man kaip tik skambino Romans, klausė, kaip sekasi. Sakau – gerai, mačiau didelę šokusią žuvį – marliną ar delfiną, ir, sakau, įdomiausia, kad pro mane gal už 30 metrų praplaukė kažkoks paketas, paskui pradėjo tolti, pradėjau žiūrėti su žiūronais, – vaizdo įraše pasakojo A.Mockus.

– Bet, sakau, tikrai ne šiukšlės. Kažkas surišta, supakuota, lyg norėjau grįžti, bet kaip tik būtų tekę prieš vėją taip gan nemažai jį vytis. Ir dar, sakau, tokia mintis, ar tai ne kokia narkotikų partija.“

Po šių keliautojo žodžių, jo bičiulis su juo pasidalijo nuoroda, kurioje – naujiena apie vieną didžiausių meksikiečių narkotikų siuntų. Pasirodo, ši siunta vandenynu praplaukė visai šalia A.Mockaus valties.

Meksikos karinis jūrų laivynas paskelbė, kad Ramiajame vandenyne konfiskavo daugiau kaip 8,3 tonos narkotikų.

„Meksikos karinis jūrų laivynas paskelbė, kad Ramiajame vandenyne konfiskavo daugiau kaip 8,3 tonos narkotikų“, buvo rašoma DW.com.

O „Straight Arrow News“ apie įvykį rašė štai ką: „Meksikos karinis jūrų laivynas persekiojo greitaeigius laivus, gabenančius didžiulį nelegalų krovinį, Ramiajame vandenyne buvo vykdomos dvi pavojingos operacijos. Per šiuos reidus karinis jūrų laivynas konfiskavo daugiau kaip 15 800 svarų, kaip įtariama, kokaino, užfiksuota filmuota medžiaga, kaip sraigtasparniai ir patruliniai laivai persekioja narkotikų prikrautus greitaeigius katerius.“

Sužinojęs, kas plūduriavo šalia valties, A.Mockus juokavo – „būčiau pralobęs“.

Savo instagramo paskyroje, prie šio vaido įrašo, keliautojas taip pat parašė: „Dar prieš kelionę ne vienas draugas ta tema juokavo, kad plaukdamas netoli Meksikos galiu tokių plaukiančių paketų pamatyti.“

Primename, kad lietuvis keliautojas ir visuomenininkas A.Mockus spalio 15 d. pradėjo savo didžiąją kelionę per Ramųjį vandenyną. Klaipėdietis su vienviete irkline valtimi „Kuršis“ išplaukė iš San Diego miesto įlankos, JAV.

Po 6–8 mėnesių ir 12 000 km irklavimo jis ketina pasiekti Brisbaną Australijoje. Sėkmingai gyvendinęs savo kelionę, A.Mockus taptų pirmuoju žmogumi pasaulyje, įveikusiu tokį maršrutą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito