Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aurimas Valujavičius pasidalijo nauju vaizdo įrašu: „Pastarosiomis dienomis buvo žiauriai sunku“

Per Atlantą irkluojantis Aurimas Valujavičius pasidalijo naujausiu vaizdo įrašu, kuriame jis papasakojo apie tai, kaip kovoja su nepalankiu vėju.
Per Atlantą irkluojantis Aurimas Valujavičius
Per Atlantą irkluojantis Aurimas Valujavičius / „Aurimas Valujavičius keliautojas“ („Facebook“) nuotr.

„Atsirado vėjukas jau nuo užvakar, bet nelabai geras iš tiesų. Buvo ir pradžiai iš pietų, kas stūmė mane į šiaurę, paskui buvo iš pietvakarių, kas stūmė į šiaurę atgal į Europą. Tai apskritai visa šita savaitė tokia nelabai dėkinga. Arba be vėjo, arba su silpnu priešpriešiniu vėju. O tai įpareigoja dar tris kartus daugiau jėgų įdėti, išjudinti valtį ir judėti tinkama kryptimi, kas pastarosiomis dienomis buvo žiauriai sunku, – pasakojo keliautojas.

VIDEO: Aurimas Valujavičius pasidalijo nauju vaizdo įrašu

– Dabar – pietų vėjas, bet aš dabar kampu judu, kad bent kažkiek iki tų pietų nusigaučiau, nes žemiau yra tinkamesnis rytų vėjas, kuris mane pūs į vakarus, į Ameriką.

Tik va šiandien pradėjau normaliai judėti. Ką reiškia normaliai? Vis tiek lėtai, kampu, bet pavyksta po kažkiek tų jūrmylių. Aišku, visos šios dienos pavyksta arba su labai mažu produktyvumu, arba iš viso minusinis jūrmylių skaičius, kas reiškia, kad pasaulio rekordą bus sunkiau pagerinti. Turbūt viskas spręsis mėnesio laikotarpiu, Karibuose.“

A.Valujavičiaus teigimu, paskutiniąsias dvi naktis jis miegojo ant parašiutinio inkaro tam, kad vėjas jo visai nenuneštų.

„Buvo reikalų išlaikyti poziciją, nelengva. Kai irkluoji be vėjo – daugiau krūvio ir rankoms, ir kojoms. Tai toks visas dabar „medinis“. Bet ateinančiomis dienomis vėjas turėtų pagerėti“, – sakė keliautojas.

A.Valujavičius šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą. Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas