Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Australija vasario 21-ąją atvers sienas paskiepytiems keliautojams

Australija vasario 21 dieną atvers savo sienas visiems nuo COVID-19 paskiepytiems turistams ir verslo reikalais keliaujantiems asmenims, pirmadienį paskelbė vyriausybė, nusprendusi toliau švelninti pandemijos valdymo priemones.
Australija
Australija / 123rf.com nuotr.

2020 metų kovą Australija savo piliečiams ir nuolatiniams gyventojams įvedė vienus griežčiausių pasaulyje kelionių ribojimų, kad jie neužneštų į šalį koronavirusinės infekcijos.

Atsižvelgiant į augantį vakcinuotų australų skaičių, suvaržymai pasienyje lapkritį buvo sušvelninti. Tačiau pirmenybė tuomet buvo suteikta ne turistams, o užsienio studentams ir kvalifikuotiems migrantams.

Pasak ministro pirmininko Scotto Morrisono, jo kabinetas pirmadienį nusprendė vasario 21-ąją atverti sienas visiems paskiepytiems asmenims, turintiems vizas.

Įvažiuojant bus privaloma pateikti vakcinacijos statusą patvirtinantį dokumentą, pranešė premjeras. Jis taip pat paminėjo teniso žvaigždę serbą Novaką Djokovičių, kurį australų vyriausybė praėjusį mėnesį deportavo, nes jis nebuvo pasiskiepijęs nuo COVID-19.

„Įvykiai šių metų pradžioje, manau, turėjo pasiųsti labai aiškų signalą visiems pasaulyje, kad tai yra privaloma norintiems atvykti į Australiją“, – sakė S.Morrisonas.

Pasak vidaus reikalų ministrės Karen Andrews, lankytojams, negalintiems pasiskiepyti dėl sveikatos priežasčių, bus leidžiama prašytis išimties.

Kelionių agentūros ragino vyriausybę greičiau įsileisti turistus, nes pietų pusrutulyje vasara jau eina į pabaigą.

Australijos turizmo paslaugų eksporto taryba (ATEC) – pagrindinė organizacija, atstovaujanti šio sektoriaus darbuotojams – pareiškė, kad turizmo bendrovės nekantriai laukia galimybės atkurti savo rinkas.

„Australijos turizmo įmonės džiaugsis žinia, kad mūsų sienos vėl atsivers visiems keliautojams iš kitų šalių“, – pareiškime nurodė ATEC vykdomasis direktorius Peteris Shellis.

„Kiekvienai šalies turizmo įmonei teko nueiti ilgą, sunkų ir desperatišką kelią. Pakeliui daug ką praradome, bet ši žinia pergyvenusiems suteiks aiškų siektiną tikslą ir pradinį tašką šios šakos [turizmo] atkūrimui“, – pridūrė P.Shelley.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas