Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 10

Automobiliu link Lenkijos pajūrio: neeiliniai potyriai Hitlerio bunkeryje ir šiurpas Štuthofe

Praeitose pasakojimų apie Lenkiją dalyse nemažai dėmesio skyriau kelionėms traukiniais po šią šalį. Traukiniai yra geras dalykas, tačiau visur jais, deja, nenuvažiuosi, todėl kartais tenka persėsti į automobilius, ko aš nelabai mėgstu, nes man nepatinka vairuoti, t. y. dirbti, o patinka nedirbti, t. y. nevairuoti.
Vilko guolis
„Vilko guolis“ / 123rf.com nuotr.

Tačiau neretai kelionės automobiliais nėra išvengiamos, ypač norint pasiekti objektus, kurie viešuoju transportu būna beveik arba absoliučiai nepasiekiami. Šiandien aptarsime įdomybes, kurias galima pamatyti vykstant Lenkijos pajūrio link ir kurias pasiekti be automobilio yra per sunku. Važiuokime.

123rf.com nuotr. / „Vilko guolis“
123rf.com nuotr. / „Vilko guolis“

Galutiniu kelionės tikslu pasirinkime Lenkijos uostamiestį Gdanską, kuris yra didžiausias pajūrio miestas. Kelias iki jo neartimas – apie 600 kilometrų, priklausomai, kuriuo keliu važiuoji. Vienas jų eina per Augustavą bei Olštyną, kurie yra abu įdomūs ir verti sustojimo (apie Augustavą ir jo kanalą jau esu pasakojęs, apie Olštyną dar ne, bet tikrai papasakosiu, jis yra dar įdomesnis), o kitas veda per kaimus Alėckos bei Elbingo link.

Kam keliauti per kaimus, kai lietuviška patarlė atkakliai ragina nemesti kelio dėl takelio? Dėl „Vilko guolio“. Žinote, kas yra „Vilko guolis“? Tai yra nepamirštama vieta, apie kurią netrukus papasakosiu.

123rf.com nuotr. / „Vilko guolis“
123rf.com nuotr. / „Vilko guolis“

O galima daryti dar protingiau, t. y. pirmyn važiuoti per kaimus aplankant „Vilko guolį“, o grįžti per Olštyną. Įdomi kelionė yra garantuota. Abu maršrutai važiuojant iš Vilniaus be sustojimų truks apie 7 valandas. Kelias netrumpas, tačiau jei yra linksma kompanija, gera nuotaika ir nuotaiką keliantys gėrimai, jis per daug neprailgs. Prailgs nebent vairuotojui, nes jis turės dirbti.

Taigi, pirmyn leiskimės per kaimus ir aplankykime vieną įdomiausių ir, mano manymu, nepakankamai įvertintų Lenkijos lankytinų objektų – „Vilko guolį“, esantį netoli Gerložo miestelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas