Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baras Stokholme, į kurį užsuksite tik vieno gėrimo: kad lūpos prie taurės neprišaltų

(Ne)alkoholiniai gėrimai pilstomi į ledo taureles, o kokteiliai miksuojami ant baro iš ledo luitų. Aplink – ledinės sienos ir baldai. Tai – Stokholmo ledo karalystė – „Ice bar“ (Ledo baras – liet.), įsikūręs „Nordic Sea“ viešbutyje.
Ledo baras Stokholme
Ledo baras Stokholme / 15min/Kristinos Aksamitaitės nuotr.
Temos: 2 Ledas Stokholmas

Ledas į barą gabenamas iš Švedijos-Suomijos pasienyje esančio ledo viešbučio. Tiek baras, tiek čia esantys lediniai baldai yra atnaujinami kas šešis mėnesius.

Ilgai šiame bare nepabūsite. Dažnas turistas čia užsuka vos vienam gėrimui – apsidairo, išgeria, nuspaudžia keletą kadrų ir bėga, kur šilčiau. Bare palaikoma -7 laipsnių Celsijaus temperatūra.

15min/Kristinos Aksamitaitės nuotr. /Ledo baras Stokholme
15min/Kristinos Aksamitaitės nuotr. /Ledo baras Stokholme

Atvykę į Ledo barą ir susimokėję įėjimo mokestį, kuris yra 20 Eur, pirmiausiai būsite aprengtas – teks įsisukti į šiltą pončo. Ištiesiate rankas ir laukiate, kol darbuotojai jus įvilks į specialų drabužį. Gausite ir šiltas pirštines, kad nenušaltumėte rankų laikydami ledinę stiklinę. Dvejos durys – ir štai jūs ledo karalystėje! Tiesa, bare ankštoka – teigiama, kad vienu metu čia gali lankytis ne daugiau kaip 60 lankytojų. Vis dėlto įsivaizduojant tokį būrį viduje, mintyse nenorom kyla silkių statinės vaizdinys: jokios asmenukės tokiame būryje nepasidarysite ir vargu, ar stumdantis, apskritai bus malonu būti bare.

15min/Kristinos Aksamitaitės nuotr. /Ledo baras Stokholme
15min/Kristinos Aksamitaitės nuotr. /Ledo baras Stokholme

Sumokėję įėjimo mokestį, gausite žetoną, kurį prie baro galėsite iškeisti į gėrimą. Galima rinktis ne tik alkoholinį, bet ir nealkoholinį gėrimą. Prie baro nepristumtos ledinės kėdės, tačiau yra keli pavieniai staliukai ir suolai atsisėsti – jei toleruojate šaltį, galite prisėsti. Vis dėlto ilgai, ko gero, čia neužsibūsite. Šiluma, juk kaulų nelaužo. Išėję iš baro, pakliūsite į nedidelę suvenyrų parduotuvėlę – galbūt įsigysite kažką, kas primintų ledinę viešnagę bare.

Kaip rasti ledo barą?

Jis įsikūręs „Nordic Sea“ viešbutyje, esančiame Stokholmo senamiestyje. Viešbutis yra Vasaplan gatvėje. Pastaroji yra tarp Arlanda ekspreso terminalo ir Vasagatan gatvės. Netoliese yra Tunnelbana T-Centralen metro linijos sustojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas