Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Bato formos namas atrodo tarsi iš pasakos: čia net galima išsinuomoti kambarį

1948 m. verslus batų pardavėjas Mahlonas Hainesas nusprendė, kad geriausias būdas padidinti pardavimus vis didėjančioje batų parduotuvių kolekcijoje – pastatyti milžinišką bato formos namą Jorke, Pensilvanijos valstijoje (JAV), kuris sudomintų pravažiuojančius vairuotojus. Pranešama, kad M.Hainesas paprašė architekto pastatyti namą, panašų į batą, kuris buvo populiarus jo daugybėje batų parduotuvių.
Bato formos namas „Haines Shoe House“
Bato formos namas „Haines Shoe House“ / Vida Press nuotr.

Bato formos name „Haines Shoe House“ yra batų tematikos vitražai, batų formos šunų būda, kurioje kadaise gyveno draugiška vokiečių dogė, vardu Grafienė, ir daug istorinių artefaktų, pavyzdžiui, nespalvota 48 centų vertės batų poros reklama, rašoma „Unusual Places“.

M.Hainesas savo gyvenime niekada negyveno šiame bato formos name. Vietoj to, batų namas buvo reklaminė atostogų vieta, kuri buvo ir M.Haineso batų reklama.

Net labiausiai patyręs keliautojas negali pasakyti, kad yra praleidęs naktį milžiniško bato kulkšnyje.

Laimingoms jaunavedžių ir pagyvenusių žmonių poroms, kurios buvo atrinktos atostogauti batų formos name, atostogos dažnai baigdavosi dovanojant visiškai naują M.Haineso batų porą.

Vida Press nuotr. / Bato formos namas „Haines Shoe House“
Vida Press nuotr. / Bato formos namas „Haines Shoe House“

Nuo 1962 m., kai mirė M.Hainesas, „Haines Shoe House“ turėjo kelis savininkus. Batų name buvo muziejus, ledų salonas, o pastaruoju metu – trumpalaikė nuoma, kurioje svečiai gali mėgautis modernia sūkurine vonia, laužaviete ir istoriją menančiu retro dekoru.

VIDEO: Bato formos namas

Lankytojai gali atsipalaiduoti batų tematika įrengtuose kambariuose, pavyzdžiui, „Instep Suite“ ir „Shoelace Space“. Haineso batų namo priekinėse duryse vis dar yra vitražas su „batų burtininko“ M.Haineso, laikančio vieną iš savo brangių batų, portretu.

Vida Press nuotr. / Bato formos namo „Haines Shoe House“ pašto dėžutė
Vida Press nuotr. / Bato formos namo „Haines Shoe House“ pašto dėžutė

Šis keistas namas gali būt puiki vieta nakvynei, jei keliaujate po Pensilvaniją. Net labiausiai patyręs keliautojas negali pasakyti, kad yra praleidęs naktį milžiniško bato kulkšnyje. „Haines Shoe House“ yra puiki retro žavesio, šiuolaikinių patogumų ir įnoringų linksmybių sintezė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius