Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Belavia“ pranešė nevykdysianti skrydžių į Ukrainą iki 2021 metų rugsėjo 30-osios

Baltarusijos oro linijų bendrovė „Belavia“ pratęsė visų skrydžių į Ukrainą sustabdymą iki 2021 metų rugsėjo 30 dienos.
„Belavia“ lėktuvas
„Belavia“ lėktuvas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.
Temos: 2 Ukraina Skrydžiai

Pasak bendrovės spaudos tarnybos, darą nustatė Ukrainos pusė.

„Ukrainos pusė informavo apie „Belavia“ skrydžių draudimo pratęsimą iki 2021 metų rugsėjo 30 dienos. Tai yra jų oficiali pozicija. Atitinkamai, buvo pratęstas visų skrydžių į Ukrainą sustabdymas. Kaip padėtis klostysis toliau, kol kas negalime pasakyti“, – pareiškė spaudos tarnyba.

Kaip pranešta anksčiau, Ukrainos institucijos uždraudė „Belavia“ skrydžius, todėl buvo priversta atšaukti skrydžius į Ukrainą nuo 2021 metų gegužės 26 iki rugpjūčio 25 dienos.

Gegužės pabaigoje ES šalys, Ukraina ir daugelis kitų valstybių įvedė draudimą Baltarusijos oro linijų bendrovei naudotis jų oro erdvėmis po incidento, kai Minske buvo priverstinai nutupdytas vežėjos „Ryanair“ lėktuvas. Dėl šios priežasties „Belavia“ prarado daugiau nei du trečdalius keleivinių maršrutų.

Lėktuvą priverstinai nutupdžius Minske buvo sulaikytas juo skridęs baltarusių opozicijos tinklaraštininkas Ramanas Pratasevičius ir jo draugė – Vilniuje studijuojanti Rusijos pilietė Sofija Sapega.

R.Pratasevičius kartu su bendražygiais platformoje „Telegram“ įkūrė baltarusių opozicijos kanalą „Nexta“, kuris suvaidino labai svarbų vaidmenį pernai po rugpjūtį įvykusių prezidento rinkimų organizuojant beprecedentes demonstracijas prieš Baltarusijos autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas