Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donato Klimo kelionė po Europą ir JAV: ką galima pamatyti per 10 mėnesių?

Išvykus į kelių mėnesių keliones namai ir darbas tikrai niekur nedings. Sugrįžę juos rasite ten, kur palikote – įsitikinęs Donatas Klimas, neseniai leidęsis į 10 mėnesių kelionę po Europą ir JAV. Filmuke įamžinęs įsimintiniausias akimirkas jis nori įkvėpti keliauti ir kitus.

„Visa ši istorija prasidėjo dar šių metų sausį, kuomet kartu su šeima leidomės į trumpą kelionę per visas tris Baltijos šalių sostines.

Dar vykdamas ten rezgiau mintį, kur galėsiu ištrūkti grįžęs. Juolab kad prasidėjus metams buvau ryžtingai nusiteikęs per juos nuveikti daug linksmų dalykų.

Taigi, viešėdamas Taline, jau turėjau bilietus skrydžiui į Londoną, kur planavau užsukti į vieno savo mėgstamo atlikėjo koncertą“, – pasakojo Donatas Klimas.

Būtent Londone prasidėjo jo kelionė po Europą ir Jungtines Amerikos Valstijas.

„Niekada neturėjau konkretaus plano, su kuo, kur ir kaip keliausiu. Viskas įvykdavo natūraliai, spontaniškai. Teko keliauti ir vienam, tačiau dažniausiai draugiją palaikydavo geri bičiuliai“, – pasakojo pašnekovas, savo kelionę įamžinęs filmuke.

Donato Klimo nuotr./Donato Klimo kelionė
Donato Klimo nuotr./Donato Klimo kelionė

Penkias minutes trunkančiame vaizdo siužete yra įamžinti įdomiausi ir smagiausi šios kelionės momentai. 

„Keliavau beveik metus – 10 mėnesių. Pasibaigus vienai kelionei aš visada grįždavau namo, dėliodavausi datas, rinkdavausi biudžetą kitam nuotykiui. Grįžti į Lietuvą turėdavau, nes mano darbas ir kitos veiklos yra čia, Vilniuje“, – pasakojo D.Klimas.

Jo galvoje jau knibžda daug idėjų, planų ir tikslų, kuriuos tikisi įgyvendinti per ateinančius metus.

Donato Klimo nuotr./Donatas Klimas keliavo dešimt mėnesių
Donato Klimo nuotr./Donatas Klimas keliavo dešimt mėnesių

Amerikiečiai žino Lietuvos gamtą ir krepšininkus 

Jo kelionė po JAV startavo neoficialia lietuvių sostine vadinamoje Čikagoje, tęsėsi iki San Fransisko, pakeliui aplankant Jeloustono, Josemičio nacionalinius parkus.

„Vėliau leidausi visa Kalifornijos pakrante žemyn iki pat Meksikos sienos ir kelionę baigiau Denveryje. Teko šiek tiek laiko praleisti ir Los Andžele, San Diege, Las Vegase, Kolorado Springse“, – pasakojo D.Klimas.

Donato Klimo nuotr./Donato Klimo kelionė
Donato Klimo nuotr./Donato Klimo kelionė

Į europinę kelionės dalį įėjo tokie didmiesčiai kaip Diuseldorfas, Dortmundas, Amsterdamas, Stambulas, taip pat Ryga ir Talinas.

„Niekada nemėgau turistams skirtų ar jų pamėgtų vietų užsienyje. Žinoma, visai jų neišvengsi, tačiau geriausios emocijos gimsta tuomet, kai paprasčiausios vietinės kavinukės paieška milijoniniame mieste tampa neįkainojamu prisiminimu“, – savo nuomonę išsakė pašnekovas.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Kitokios kelionės“ su Mantu Bertuliu: per dieną turkai tampa broliais

Stambule jį sužavėjo turkų svetingumas. „Nors šiame mieste praleidau vos dvi paras, buvau maloniai nustebintas tiek kultūra, papročiais, pačių gyventojų paslaugumu. Iš tiesų, stebuklingas miestas, į kurį dar grįšiu nedvejodamas“, – sakė D.Klimas.

Donato Klimo nuotr./Donatas Klimas
Donato Klimo nuotr./Donatas Klimas

Dar vienas nuostabą sukėlęs dalykas – amerikiečių žinios apie Lietuvą: „Jie žino, kad turime sieną su Rusija, yra girdėję apie nuostabią Lietuvos gamtą ir, aišku, gerus krepšininkus.“

Jei žmogus, pažiūrėjęs tokį filmuką, pajustų bent kruopą įkvėpimo, jausčiausi fantastiškai!

Tikru keliautoju D.Klimas savęs nelaiko. „Man tiesiog patinka tyrinėti naujas vietas, pažinti jas – visai nesvarbu, kur jos būtų. Patinka grįžus papasakoti gerų istorijų ir kitiems patarti“, – kalbėjo pašnekovas.

Pasak jo, šis filmukas – vienas iš būdų įkvėpti kitus dvejojančius žmones keliauti. 

„Visuomet stengiuosi sutelkti dėmesį į pozityvius dalykus ir skleisti tai, nesvarbu kokia forma. Šiuo atveju tai yra filmukas. Man smagu pastūmėti žmones pajudėti ar nuveikti kažką pozityvaus. Jei žmogus pažiūrėjęs tokį filmuką pajustų bent kruopą įkvėpimo, jausčiausi fantastiškai!

Noriu, kad žmonės gyventų savo gyvenimus su šypsena, patirtų neįkainojamų nuotykių, leistųsi į keliones atrasti save, pažinti pasaulį“, – tikino nuotaikingo kelionių filmuko autorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito