Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Beprotiškas pasaulis: ar norėtumėte tuoktis Tarptautinėje kanapių bažnyčioje?

Daugybė religijų visame pasaulyje kanapes vadina „velnio salotomis“ ir bet kokį apsvaigimą laiko nuodėme. Yra daug kitų tikinčiųjų, kurie tokias protą keičiančias medžiagas, kaip kanapės, laiko „šventu sakramentu“, pakylėjančiu žmogaus protą, kūną ir sielą. Kanapių entuziastai, pavyzdžiui, Tarptautinės kanapių bažnyčios Denveryje (Kolorado valstija, JAV) įkūrėjai, tiki, kad kanapių vartojimas yra šventa veikla, padedanti pasiekti naujų savęs pažinimo aukštumų ir geriau suvokti platesnį pasaulį.
Tarptautinė kanapių bažnyčia Denveryje, JAV
Tarptautinė kanapių bažnyčia Denveryje, JAV / Shutterstock nuotr.

Tarptautinė kanapių bažnyčia įsikūrusi buvusioje liuteronų bažnyčioje, kuri techniškai buvo pertvarkyta į spalvotą svajonių pastatą, rašoma „Unusual Places“.

Tarptautinės kanapių bažnyčios nariai, kurie save vadina elevationistais, tiki, kad kanapės yra šventas sakramentas, vertas atskiros religinės denominacijos. Elevationistai prisiekinėja, kad reikia užsirūkyti, mąstyti giliomis mintimis ir geriau suvokti gyvenimą, visatą ir kt.

Denveryje marihuaną legaliai galima vartoti pramoginiais tikslais, tačiau vietos įstatymai vis dar nurodo, kad elevationistai privalo susilaikyti nuo savo šventojo sakramento, kai bažnyčia yra atvira visuomenei.

Privačiuose susirinkimuose, kuriuose elevationistai rūko ir vartoja kanapes, gali dalyvauti tik 21 metų ir vyresni dalyviai.

Šios bažnyčios interjerą puošia ryškiaspalviai geometriniai paveikslai, kuriuose pavaizduoti gyvūnai su žvaigždžių akimis. Bažnyčioje taip pat kelis kartus per dieną vyksta įspūdingas lazerių šviesos šou, kurį lydi rami meditacija. Nebūtina būti pakitusios būsenos, kad patirtumėte kosminę patirtį, kai maudotės gražių šviesų, klasikinio roko ir siurrealistinių meno kūrinių apsuptyje.

Elevationistai yra iš įvairių gyvenimo sričių. Kai kurie elevationistai, be Tarptautinės kanapių bažnyčios, netgi priklauso labiau tradicinėms bažnyčioms.

Shutterstock nuotr. / Tarptautinė kanapių bažnyčia Denveryje, JAV
Shutterstock nuotr. / Tarptautinė kanapių bažnyčia Denveryje, JAV

Jei ieškote tolimos vietos vedyboms, Tarptautinėje kanapių bažnyčioje reguliariai rengiamos vestuvės.

Bažnyčioje taip pat reguliariai vyksta renginiai, kuriuose jos nariai vaivorykštės spalvomis nuspalvintame kambaryje bendrauja ir aptarinėja visatos paslaptis.

Shutterstock nuotr. / Tarptautinė kanapių bažnyčia Denveryje, JAV
Shutterstock nuotr. / Tarptautinė kanapių bažnyčia Denveryje, JAV

Net jei esate 100 proc. blaivus ir niekada net nesvajojote įkvėpti kanapių dūmų, džiugūs meno kūriniai, fojė, pilnas Pee-wee Hermano skulptūrų, ir bendra gera nuotaika Kanapių bažnyčioje neabejotinai pakylės jus į naują egzistencijos lygmenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas