Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bijote skristi lėktuvu? Paaiškėjo, kurioje vietoje jums būtų geriausia sėdėti

Nuo nepageidaujamo turbulencijos drebėjimo iki ankštos erdvės ir kontrolės trūkumo jausmo – daugeliui keleivių skrydis lėktuvu gali būti labai nemaloni patirtis, rašoma „Daily Mail“.
Skrydžio baimė
Skrydžio baimė / Shutterstock nuotr.

Laimei, dažnai skraidantis keleivis „TikTok“ pasidalijo geriausiomis vietomis lėktuve, kuriose galima sėdėti, jei bijote skristi.

Vaizdo įraše jis sakė: „Turite pasirinkti vietą virš sparno, lėktuvo galinėje dalyje, nes statistiškai, mažai tikėtinu avarijos atveju, šiose vietose išgyvenusiųjų skaičius yra didelis“.

Jis taip pat pridūrė: „Čia taip pat mažiau jaučiama turbulencija, nes sparnai padeda išlaikyti lėktuvo pusiausvyrą, palyginti su lėktuvo galu ir priekiu, kur turbulencija jaučiama daug labiau“.

O štai vienas pilotas atskleidė gyvybę gelbstinčius patarimus, kuriuos turėtų žinoti kiekvienas keleivis.

2023 m. kovą anonimiškai kalbėdamas su „Daily Mail“, jis sakė: „Dauguma žmonių avės patogią avalynę, tačiau kai kurie gali norėti šiek tiek pasipuošti aukštakulniais ar elegantiška avalyne.

Tačiau renkantis skrydžio avalynę rekomenduočiau rinktis ką nors, kas gali nutikti ir blogiausiu atveju. Reikėtų avėti patogią avalynę, kuria galėtumėte greitai judėti ir nueiti didelį atstumą nelaimės atveju. Lėktuvų grindys ne visada būna pačios švariausios, todėl visada geriau rinktis ir dengtą avalynę.“

Tarp kitų patarimų buvo ir šie: susipažinti su avarinės situacijos atveju rekomenduojama kūno padėtimi, visada segėti saugos diržą turbulencijos metu ir prie kiekvieno alkoholinio gėrimo išgerti stiklinę vandens, kad būtų išvengta pernelyg didelės dehidratacijos.

123RF.com nuotr. / Skrydis lėktuvu
123RF.com nuotr. / Skrydis lėktuvu

Jie taip pat pridūrė, kad turėtumėte kuo labiau vengti lėktuvo virtuvės: „Kita vieta lėktuve, kurios reikėtų kuo labiau vengti, yra virtuvė.

Maisto gaminimo zonoje pilna aštrių daiktų – nuo peilių iki butelių atidarytuvų, ir jei jie nėra tinkamai pritvirtinti, iš karto tampa pavojingi. Kitas pavojus – virintas vanduo karštiems gėrimams ir karštiems patiekalams.

Reikėtų avėti patogią avalynę, kuria galėtumėte greitai judėti ir nueiti didelį atstumą nelaimės atveju.

Per stipresnius turbulencijos atvejus taip pat esu matęs sudužusių vyno butelių. Tai gali būti labai pavojinga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas