Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Birštonas kviečia į didžiausią kurorto šventę: dalyvių laukia pramogos vandenyje, ore ir ant žemės

Birželio 6–9 d. Birštonas kviečia į didžiausią kurorto šventę su šūkiu „Banguokim Birštone“. Šiais metais Pietų Lietuvos kurortas mini net keletą čia išgaunamo mineralinio vandens sukakčių, tad šventės dalyvių laukia gaivios ir turiningos pramogos vandenyje, ore ir ant žemės. Dangų šventės metu nuspalvins Lietuvos karšto oro balionų čempionato dalyviai, įvairiose erdvėse šurmuliuos kultūriniai, sporto ir muzikiniai renginiai. Šeštadienio vakaro finalas – naktinės karšto oro balionų iliuminacijos, akrobatinis skrydis bei Sauliaus Prūsaičio ir grupės koncertas.
Birštonas
Birštonas / „15min“ fotomontažas

Šiemet Birštonas mini net keletą svarbių sukakčių, susijusių su mineraliniu vandeniu: sukanka 145 metai, kai kurorte atrastas mineralinio vandens šaltinis „Viktorija“, vėliau pavadintas „Vytauto“ vardu. Prieš 100 metų mineralinis vanduo buvo išpilstytas į butelius, o prieš 65 metus užlietas mineralinio vandens „Vytautas“ šaltinis (Banginukas). Beje, jau 60 metų Birštone veikia seniausia Lietuvoje mineralinio vandens pilstymo įmonė, rašoma pranešime spaudai.

P.Grigaliūno nuotr. / Birštonas
P.Grigaliūno nuotr. / Birštonas

Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pažymi, kad Birštono DNR užkoduotas čia išgaunamame mineraliniame vandenyje. „Kurorto istorija prasidėjo nuo mineralinio vandens, kur sveikatintis važiuodavo to laikmečio įžymybės – rašytojai, visuomenininkai. Prabėgus daugiau nei šimtmečiui, jo svarba tik didėja. Birštono mineralinis vanduo pasiekė Japoniją, o svečiai į mūsų kurortą, apdovanotą unikaliais gamtos turtais, plūsta iš viso pasaulio. Siekiame, kad Birštonas ir toliau liktų traukos centru, svečiams pasiūlydamas geriausia, ką turime“.

R.Gustaičio nuotr. / Birštonas
R.Gustaičio nuotr. / Birštonas

Mineralinio vandens sukaktys ir šventės šūkis „Banguokim Birštone“ tematiškai sujungs kurorto pramogas ore, vandenyje ir ant žemės. Lankytojai pasiners į išskirtinius kultūros, sporto ir sveikatingumo renginius, jų laukia vandens motociklų ir paplūdimio futbolo čempionatai, kūrybinės dirbtuvės, šeimos ir jaunimo erdvės, užsienio svečių meno kolektyvų pasirodymai, garsių Lietuvos atlikėjų ir grupių koncertai. Kiekvieną šventės rytą ir vakarą į orą kils dešimtys karšto oro balionų.

Banguojanti eisena ir lietuviškos muzikos žvaigždynas

Šventės atidarymo ceremonija prasidės kurorto gatvėmis banguojančia baltai mėlyna birštoniečių eisena ir vakaro koncertu Savivaldybės aikštėje. Čia muzikos mylėtojus pasveikins Eugenijaus Chrebtovo, Jono Sakalausko, Tomo Pavilionio koncertas su ritmo grupe. Vėliau bus galima išgirsti ir atlikėją Eglę Jurgaitytę EGLLE su intriguojančia muzikine programa.

Penktadienio vakarą, sutemus, kurorto gatves nušvies įspūdingas oreivių ugnies paradas – šis reginys būdingas tik Birštonui, tad jį verta pasižymėti kalendoriuose, kaip ir naktį su lietuvišku kinu. Kurorto šventėje lankysis „Sidabrinės gervės naktys“ su trumpametražiais filmais ir Tado Vidmanto komedija „Milijonieriaus palikimas“.

P.Grigaliūno nuotr. / Birštonas
P.Grigaliūno nuotr. / Birštonas

Šeštadienio dieną nuobodžiauti neleis muzikinis projektas „FOLK-JAZZ LINK“ – Saulius Petreikis su ritmo grupe ir Marijampolės pučiamųjų orkestru, o taip pat Latvijos šokių grupės „Lauga“ ir Birštono kultūros centro šokių kolektyvų koncertas.

Finalinėje vakaro fiestos programoje – ne tik muzika, bet ir nuostabūs pasirodymai danguje: unikalus Igorio Lobanovo akrobatinis skrydis, karšto oro balionų iliuminacijos ir Donato Paužuolio valdomo aviamodelio naktinis šou (esant palankioms oro sąlygoms). Tikrą vakarėlį šventės svečiams užkurs grupės „Old city band“, „Sisters On Wire“ bei ryškusis Saulius Prūsaitis su grupe.

A.Aleksandravičiaus nuotr. / Birštonas
A.Aleksandravičiaus nuotr. / Birštonas

Mineralinis vanduo – atgaiva kūnui ir sielai

Birštonas apdovanotas natūraliais gamtos turtais, unikaliomis Nemuno kilpomis, trykštančiais mineralinio vandens šaltiniais, gydomuoju purvu, švariu oru ir palankiu sveikatai klimatu, todėl šiomis gėrybėmis kviečia lankytojus mėgautis ir šventės metu.

Neatsiejama šiųmetės kurorto šventės dalis – mineralinis vanduo, tad lankytojai turės progų jo paragauti ir sveikatintis visos šventės metu. Kurorte laukia grupinės ryto mankštos Kneipo sode ir prie sanatorijos „Versmė“. „Tulpės“ sanatorija kviečia į specialias baseinų vandens pramogas vaikams, o Birštono muziejus – į degustacines mineralinio vandens ir įvairių žolelių arbatos edukacijas. Kurorto sanatorijose bei SPA centruose – specialūs pasiūlymai ir nuolaidos.

I.Jūraitės nuotr. / Birštonas
I.Jūraitės nuotr. / Birštonas

Šeštadienį miesto centre įsikurs ištisa sveikatos oazė – sporto ir sveikatingumo erdvė su kineziterapeute, įvairių sporto šakų atstovais ir Birštono „Spiečiumi“. Mažuosius džiugins putų šou, žaidimai, aitvarų ir vėjo gaudyklių kūrybinės dirbtuvės, „Žalios vaikų kūdros“ kūrybinė palapinė: piešimas ant veidukų, šėlionės su burbulais ir kitos smagios veiklos. Viena jų – kūrybinės dirbtuvės „Linksmoji monotipija“ su dailininke, knygų iliustratore, rašytoja Sigute Ach ir menininku Gluosniu Abramavičiumi.

Dinamiški sporto renginiai: nuo vandens motociklų iki karšto oro balionų

Net keturias šventės dienas vyks ir Lietuvos karšto oro balionų čempionatas. Varžybiniai skrydžiai, esant palankiam orui, įprastai ne tik puošia Birštono dangų, bet ir sutraukia būrius smalsuolių. Pamatyti dešimtis kylančių balionų vienu metu – įkvepiantis vaizdas, vertas fotografijos mėgėjų kadro.

P.Grigaliūno nuotr. / Birštonas
P.Grigaliūno nuotr. / Birštonas

Veiksmo šventės metu netrūks ir ant žemės. Čia vyks tradicinis teniso dvejetų turnyras „Birštono kurorto šventės taurė 2024“, Lietuvos paplūdimio futbolo čempionato pirmasis etapas, vaikų krepšinio turnyras „Akvilės“ taurei laimėti bei petankės turnyras „Birštono kurorto taurė“. Šachmatų galiūnai galės susirungti simultane prieš daugkartinį Lietuvos čempioną, šachmatų didmeistrį Šarūną Šulskį. Nemune varžysis Lietuvos vandens motociklų Aquacross ir Slalomo čempionatų pirmojo etapo dalyviai.

Norintiems ne tik stebėti kvapą gniaužiančius sporto įvykius, o ir patiems aktyviai leisti laiką – Birštonas taip pat turi ką pasiūlyti. Ilgiausia Lietuvoje rogučių trasa „Pramogų kalnas“ pasipildė dar daugiau veiklų – nuo šiol čia galima čiuožti padangomis ar išbandyti tinklų labirintą, aukščio mėgėjams patiks laipiojimo bokštas „Smagu lipti“ arba skrydis karšto oro balionu, o ekstremalias vandens pramogas garantuos „Birštono Wake Park“. Per Nemuną keleivius kels keltukas „Birštonas“, kursuos pramoginiai laivai.

Visus kurorto šventės renginius ir informaciją galima rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius