Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birželio mėnesio pirmos pusės maudyklų vandens kokybė – gera

Birželio mėnesio pirmoje pusėje 94 Lietuvos maudyklose vandens kokybė atitiko Lietuvos higienos normą, praneša Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras.
Antalieptės marios
Antalieptės marios / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 3 Upė Vanduo Vasara

Centras kol kas negavo tyrimų rezultatų iš Druskininkų ir Panevėžio miestų, Varėnos, Šilutės, Pakruojo, Kelmės, Trakų rajonų maudyklų.

Gauta informacija ir apie 113 rekreacijai skirtų zonų vandens kokybę. Birželio 5 d. Šiaulių mieste Talšos ežere prie Salduvės parko, Šiaulių rajono Raudėnų, Švedės tvenkiniuose, Tauragės rajono Nemune ties Jurbarku, birželio 8 d. Utenos rajono Lukno ežere, Bukos upėje buvo nustatytas normas viršijantis žarninių enterokokų kiekis. Birželio 9 d. atlikus pakartotinus tyrimus Nemuno upėje ties Jurbarku, Šiaulių rajono Raudėnų, Švedės tvenkiniuose ir Šiaulių mieste Talšos ežere prie Salduvės parko vandens kokybė atitiko reikalavimus.

Pagal iš laboratorijų gautus rezultatus, nerekomenduojame maudytis rekreacijai skirtose zonose: Utenos rajono Lukno ežere, Bukos upėje.

Maudyklų vandens kokybė vertinama pagal 2 mikrobiologinius parametrus: žarninius enterokokus ir žarnines lazdeles.

Atsižvelgiant į higienos normos reikalavimus, žarninių enterokokų turi būti ne daugiau kaip 100 kolonijas sudarančių vienetų 100 ml vandens, o žarninių lazdelių – ne daugiau kaip 1000/100 ml vandens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento