Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Brolių Vaido ir Vytauto Mikaičių nuotykiai Šiaurės Korėjoje atgimė šmaikščiame filme

„Pradėk taupyti litus, kovo 17 dieną varom į Šiaurės Korėją“, – tokia Vaido Mikaičio žinute prasidėjo viena įsimintiniausių jo ir jaunesnio brolio Vytauto Mikaičio kelionė į Šiaurės Korėją. Vienoje uždariausių pasaulio valstybių, kurioje turistai savarankiškai apskritai negali keliauti, lietuviai patyrė daug nuotykių. Dalį jų išvysti galima Vytauto sukurtame filmuke.

Nors į Šiaurės Korėjos sostinę broliai keliavo 2012 m., tačiau nuo to laiko šalyje greičiausiai mažai kas pasikeitė. Turistams ji neatsivėrė – norintys į ją patekti, kaip ir anksčiau, turi pirkti detaliai suplanuotas ekskursijas iš Kinijoje veikiančių kelionių agentūrų.

Atvykę į Šiaurės Korėją turistai pasitinkami jiems paskirtų asmeninių gidų ir nuo to laiko vieni praktiškai nebūna – visus lankytinus objektus (jie iš anksto numatomi ir suderinami programoje) jie lanko lydimi „prižiūrėtojų“ – gidų ir vairuotojo. 

„Filmas sukėlė gerus atsiminimus. Tai buvo įspūdingiausia gyvenimo kelionė. Kai skaitai naujienas apie šią šalį, pagalvoji: „O, velnias, juk aš ten buvau“. Nors dabar kartais net pamąstau, ar tikrai buvau, ar visa tai tik sapnavau“, – sakė Vaidas.

Nors tiek jis, tiek Vytautas paprastai vengia sugrįžti į matytas vietas, nes, anot jų, „geriausia šalis – ta, kur nebuvai“, dėl Šiaurės Korėjos greičiausiai padarytų išimtį. 

„Ar noriu dar kartą ten nuvykti? Noriu, tačiau manau, kad įspūdis jau nebebus toks stiprus kaip pirmas. Tad lyg nesinori jo sugadinti. Visgi turbūt surizikuočiau nuvykti ten dar kartą“, – sakė Vaidas.

Šį filmą Vytautas sukūrė ruošdamasis „Kaunas Talent Garden“ organizuotam renginiui „Creative breakfast“. Jame jis kartu broliu ir žmona pasakojo apie savo aplankytas šalis.

Renginio dalyviams ir buvo pristatytas per parą sukurtas nuotaikingas filmukas. Tačiau tik dabar Vytautas jį nusprendė įkelti į „Youtube“ ir leisti pamatyti visiems norintiems.

„Tą video jau buvau visai pamiršęs. Bet kai prisiminiau, nutariau nebetaupyti“, – sakė Vytautas, pirmiausia jo nuoroda pasidalinęs su feisbuko draugais ir iš karto sulaukęs pagyrų, jog broliams pavyko įdomiai pateikti savo trumpos viešnagės Pchenjane nuotykius.

VIDEO: Unikali brolių Vytauto ir Vaido Mikaičių kelionė į mistinę Šiaurės Korėją

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas