Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarija turizmo sezoną pradėti žada anksti – dar birželį numatyti užsakomieji skrydžiai

Bulgarija ruošiasi pradėti turizmo sezoną jau už poros mėnesių – skelbiama, kad startas bus liepos 1-oji. Ko galima tikėtis iš šios vasaros ir tarp lietuvių populiariuose kurortuose? Apie tari rašo atorus.ru.
Bulgarijos kurortas
Bulgarija / 123rf.com

Bulgarijos spauda skelbia, kad šalies valdžia rengiasi nebepratęsti nepaprastosios padėties, kuri dėl koronaviruso buvo paskelbta kovo 13 d. Netrukus bus leista individualiai sportuoti lauke, bus leista dirbti lauko kavinėms. Visgi bus privalomos veido kaukės, o kavinėms reikės dezinfekuoti staliukus ir kėdes po kiekvieno kliento. Klientams turės būti ir galimybė pasinaudoti dezinfekciniu skysčiu.

Bulgarijos turizmo ministerija turi kelis scenarijus, kaip vėl ant kojų pastatyti turizmo sektorių, kuris 2020 m., tikėtasi, turėjo sudaryti 18 proc. BVP.

Turizmo departamento vadovė Nikolina Angelkova sakė, kad pagal optimistinį scenarijų sezonas Juodosios jūros pakrantėje prasidės liepos 1 d. Pasirengimas jam prasidėtų birželio 15 d. Įmanoma, kad ir kiek anksčiau bus leista atskristi užsakomiesiems reisams. Bulgarijos žiniasklaida skelbia, kad birželio 17 d. numatyti keli turistiniai skrydžiai iš Vokietijos ir Jungtinės Karalystės.

Lietuvos valdžia kol kas neskelbia, kada galima tikėtis užsakomųjų skrydžių pradžios. Nuo gegužės vidurio Vilniaus oro uoste prasidės kai kurie reguliarūs keleiviniai skrydžiai.

Kad pritrauktų turistus ir užtikrintų jų saugumą, Bulgarijos valdžia svarsto kelis variantus. Svarstoma atsisakyti mokesčio už gultų ir skėčių nuomą paplūdimiuose, šie taip pat būtų išdėstyti didesniais atstumais. Sveikatos apsaugos ministerija siūlo kas 150 m paplūdimiuose įrengti specialius gelbėtojų bokštelius, kuriuose budėtų ir medikai.

Gali būti, kad turistams reikės pateikti dokumentus, kuriuose būtų informacija apie jų sveikatos būklę ir kur jie ketina leisti atostogas. Jie taip pat turės susipažinti su saugumo taisyklėmis ir pasižadėti jų laikytis.

Kaip ir kitose šalyse, turizmo sezonas prasidės su vietiniais turistais. Valdžia svarsto pradėti „antikrizinę“ vaučerių programą šalies gyventojams, kuri leistų jiems atostogas leisti pajūrio ar kalnų kurortuose.

N.Angelkova susitikime su ES turizmo ministrais taip pat paragino supaprastinti režimą su trečiosiomis šalimis – pavyzdžiui, Turkija ir Rusija.

„Rugpjūtis yra populiariausias mėnuo atostogoms į Bulgarija, rugsėjį paklausa pradeda akivaizdžiai mažėti“, – teigė „Corat Travel“ kelionių organizatoriaus atstovas. Turistų srautą dabar prognozuoti sunku – vieni kelionių organizatoriai tiki, kad keliautojai puls atostogauti vos prasidės skrydžiai, kiti baiminasi, kad dėl koronaviruso grėsmės žmonės visgi liks savo šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito