Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarijoje prasidedantis slidinėjimo sezonas keliautojams pateiks naujienų

Bulgarijos slidinėjimo kurorte Pamporove prasideda žiemos sezonas. Lankytojų šiemet laukia net kelios naujienos. Didžiausia jų – kad Pamporovas ir Chepelare (vienas naujausių slidinėjimo kurortų šalyje) pradeda teikti bendras turizmo paslaugas.
Slidinėjimas Bulgarijos kurorte Banske
Slidinėjimas Bulgarijos kurorte Banske / 123rf.com

Bet kuris turistas, atvykęs į Pamporovą slidinėti ir užsisakęs čia paslaugas, galės nemokamai patekti ir mėgautis žiemos pramogomis ir Chepelare. Visose trasose galios vienas bendras leidimas, rašoma Atorus.ru.

Nors Bulgarija iki šiol daugiausia turistų sulaukdavo vasarą, o ne žiemą, slidinėti į šalį atvykstančių užsieniečių skaičius auga. Bulgarijos turizmo atstovų duomenimis, pernai Pamporove apsilankė 70 tūkst. žmonių, kurie praleido kurorte daugiau nei 240 tūkst. naktų.

Šiemet turistų laukiama maždaug 5 proc. daugiau. Iš dalies dėl to, jog žiemos pramogų sezonas prasidėjo anksčiau nei pernai – gruodžio viduryje jau buvo tinkamos oro sąlygos slidinėjimo kurortuose pradėti sezoną.

Bulgarijos slidinėjimo kurortus ypač mėgsta turistai iš Rusijos. Joje veikiančių kelionių agentūrų ir organizatorių duomenimis, bulgariškus kurortus, kuriuose galima ne tik slidinėti, bet ir rasti kitų pramogų, rusai mėgsta dėl puikaus kainos ir kokybės santykio.

Žiemos kurortų Bulgarijoje netrūksta. Vienas žinomiausių – Banskas – kalnų slidinėjimo kurortas pietvakarių Bulgarijoje, Pirino kalnų papėdėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento