Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buranas – spalvingiausia sala Venecijoje, o gal ir visame pasaulyje

Prieš kelis šimtmečius Italijos Burano kaimo, esančio saloje netoli Venecijos miesto, žvejai savo namus nudažė ryškiomis spalvomis. Jie siekė, kad kaimas visada būtų matomas horizonte, kai tik jie išplaukia į jūrą.
Burano, Italija
Burano sala, Italija / 123rf.com nuotr.

Ryškūs rožinės, oranžinės, raudonos ir geltonos spalvos atspalviai taip pat padėjo atskirti vieną pastatą nuo kito, nes beveik kiekvienas saloje esantis nekilnojamasis turtas yra susijęs su greta esančiu pastatu, rašoma „Unusual places“.

Burane nėra automobilių eismo. Gyventojai keliauja laivais, dviračiais ir pėsčiomis. Erdvė saloje labai ribota – neretai tenka vaikščioti po saulėje džiūstančių skalbinių baldakimu.

Burane yra keletas gardžių jūros gėrybių restoranų, kuriuose patiekiama šviežia žuvis ir kalmarų rašalo makaronai. Gatvėmis nuolat vaikštinėja menininkai, piešiantys, eskizuojantys ir fotografuojantys spalvotus Burano salos pastatus.

Vida Press nuotr. / Burano sala, Italija
Vida Press nuotr. / Burano sala, Italija

Šios salos gyventojai labai didžiuojasi spalvinga išore – dažyti nekilnojamąjį turtą čia draudžiama, nebent gyventojas gautų valdžios leidimą. Kiekvienas sklypas saloje turi savo nustatytą spalvą.

Beveik kiekvienas salos pastatas perdažomas kas dvejus metus, kad Buranas išliktų ryškiu objektu horizonte.

Buranas visame pasaulyje garsėja puošniais nėriniais, kuriuos gamina daugybė saloje dirbančių siuvėjų. Nėrinių muziejuje eksponuojami kai kurie brangiausi Burano nėriniai. Burane verta apsilankyti, jei ieškote išskirtinio nuotakos šydo, nėriniuotos apykaklės ar nėriniuotų pirštinių poros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas