Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsimasis Vokietijos ministras ragina vokiečius per Kalėdas nekeliauti

Vokietijai mėginant suvaldyti kylančią koronaviruso infekcijų bangą, paskirtasis šalies transporto ministras žmonėms pataria per Kalėdas nekeliauti.
Kalėdos Kelne
Kalėdos Kelne / Dieter Jacobi / KölnTourismus GmbH nuotr.

Federaliniai ir federalinių žemių vadovai ketvirtadienį pranešė apie naujas griežtas priemones, kurios labiausiai bus taikomos nepasiskiepijusiems gyventojams. Jie negalės lankytis nebūtiniausiomis prekėmis prekiaujančiose parduotuvėse, restoranuose, sporto ir kultūros vietose.

Kalbant apie ateitį, Vokietijos parlamentas taip pat ketina svarstyti privalomų visuotinių skiepų klausimą.

Būsimasis Vokietijos transporto ministras Volkeris Wissingas savaitraščiui „Bild am Sonntag“ sakė, kad „dabartinėje situacijoje būtų protingiau Kalėdas praleisti nedidelėje grupėje namie ir neplanuoti didelių kelionių po šalį“.

„2021-ųjų žiema bus dramatiškesnė už 2020-ųjų žiemą“, – sakė jis.

Naujoji Vokietijos vyriausybė, kuriai vadovaus centro kairiųjų pažiūrų kancleris Olafas Scholzas, turėtų būti prisaikdinta trečiadienį, jeigu trys partijos pasirašys koalicinį susitarimą, o jo vyriausybei pritars dauguma parlamento narių.

Šiuo metu Vokietijoje nuo koronaviruso yra visiškai paskiepyta mažiausiai 68,9 proc. gyventojų ir ši dalis yra mažesnė už valdžios užsibrėžta tikslą paskiepyti mažiausiai 75 proc. gyventojų. Manoma, kad tai labiausiai ir prisidėjo prie to, kad pastarosiomis savaitėmis vėl smarkiai padaugėjo infekcijos atvejų.

Kadenciją baigianti Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį paskutinį kartą paragino vokiečius skiepytis ir pabrėžė, kad mirtingumo padidėjimas yra „toks skaudus, nes yra išvengiamas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas