Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekijos pilys ir rūmai atidaryti ir žiemą: lankykite juos visus metus

Vis daugiau pilių ir rūmų Čekijoje kviečia turistus ne tik šiltuoju metų laiku, bet ir žiemą. Lankytojų juose laukia įdomūs renginiai, kalėdinės mugės, programos vaikams, tradicinių patiekalų degustacijos. Kartu su „CzechTourism“ pristatome verčiausius jūsų dėmesio objektus.
Prahos pilis
Prahos pilis / „Scanpix“ nuotr.

Prahos pilis

123rf.com nuotr./Prahos pilis Čekijoje
123rf.com nuotr./Prahos pilis

Tai didžiausias pilies kompleksas pasaulyje ir žiemos sezono metu priima lankytojus kasdien nuo 9 – 16 val. Lankytojai gali užkopti į Šv. Vito katedros pietinę bokštą, nuo kurio atsiveria nuostabi Prahos panorama.

Loket pilis

Keliaudamas Vakarų Čekijos regione, verta aplankyti viduramžių Loket pilį, vaizdingai stovinti ant Ohržės upės kranto. Čia užsukę pamatysime nepaprastą kankinimo įrankių bei porceliano, kuris gaminamas netoli esančiose gamyklose, parodas.

Děčín rūmai

Jie garsėja rožių sodu bei baroko stiliaus arklidėmis. Neseniai rūmuose buvo pristatyta nauja ekskursija, susijusi su buvusių savininkų – Thun giminės – istorija.

Sychrovo rūmai

 Ladislav Renner nuotr./Sychrovo rūmai
Ladislav Renner nuotr./Sychrovo rūmai

Žiemos kelionės į Čekiją metu siūlome aplankyti neogotikinius Sychrovo rūmus – Rohanų giminės rezidenciją. Gražiame angliškame sode rasime romantiškus pastatus, pavyzdžiui, erchercogo Rudolfo pavėsinę bei Artūro pilies griuvėsius. Be to, rūmuose visus metus vyksta įvairūs kultūros renginiai, organizuojamos naktinės ekskursijos, taip pat įvairūs pasirodymai, pavyzdžiui, sakalų šou.

Karlova Korunos pilis

Chlumece prie Cidlinos centrinėje Čekijoje rasime gražią Karlova Korunos pilį, kuri priklauso Kinští giminei. Netoli yra Radim rūmai, kurie, be kita ko, siūlo įdomias ekskursijas šeimoms su vaikais.

Hluboka nad Vltavou

Ladislav Renner nuotr./Hluboka nad Vltavou rūmai
Ladislav Renner nuotr./Hluboka nad Vltavou rūmai

Hluboka nad Vltavou, esanti pietų Čekijoje, yra vieni iš gražiausių Čekijos rūmų. Dažnai ši vieta vadinama „čekiškąja Vindzoro pilies kopija“. Dėl savo grožio ji yra itin mėgstama turistų bei filmų kūrėjų.

Česky Krumlov

 Libor Sváček nuotr./Česky Krumlovo pilis
Libor Sváček nuotr./Česky Krumlovo pilis

Jau šeštą žiemą lankytojams bus atidarytas Pilies muziejus Česky Krumlove. Muziejus yra įrengtas Mažojoje pilyje - viename iš seniausių ir vertingiausių pilies komplekso statnių, kuri stovi antrajame kieme. Čia rasite šimtus eksponatų, tarp kurių - kasdienio naudojimo daiktai, pvz. senoviniai šviestuvai ar koklių krosnis.

Turistams leidžiama apžiūrėti ginklų sandėlį, kalyklą, pilies lobyną su vertingais objektais (pvz. Šv. Reparatos relikvijos), kinematografą. Pamatysite pilies modelį, kuris atskleidžia, kaip atrodė ši vieta XVI amžiaus viduryje.

Rožmberk pilis

Ladislav Renner nuotr./Rožmberk pilis
Ladislav Renner nuotr./Rožmberk pilis

Tai Pietų Čekijoje esnti pilis, kuri priklauso bajoriškos kilmės Buquoy, giminei. Apsilankę čia turistai gali pamatyti valgyklą, saloną ir dirbtuvę. Esant giedram orui verta užlipti į "Anglišką" pilies bokštą, iš kurio atsiveria puikus vaizdas į miestą ir apylinkes.

Lednicės rūmai

Šie rūmai, esantys pietų Moravijoje, lankytojams atveria puikias rūmų sales, medžiotojų salonėlį, autentišką vonios kambarė, moterų miegamąjį kambarį, "kinišką" salonėlį, riterių salę, valgomąjį, biblioteką, pobūvių salę ir šiltnamį, kuriame kadaise augintos egzotiškos gėlės ir kiti augalai.

Křivoklát pilis

Netoli Prahos esanti Křivoklát pilis yra viena seniausių ir garsiausių Čekijos pilių. Pirmieji rašytiniai įrašai apie čia stovinčią medinę medžioklinę pilį siekia 1109 – 1110 m.

Otokaro II-ojo valdymo metais pilis buvo perstatyta iš akmenų. Vėlyvosios gotikos formą gavo Vladislovo II-ojo Jogailaičio valdymo metais XV ir XVI amžių sandūroje.

Karlšteino pilis

Taip pat netoli Prahos stovinti Karlšteino pilis yra žinomiausia Čekijoje. Neabejotinai ir gražiausia. Praeityje ji buvo tapusi Šventosios Romos imperijos imperatoriaus, Čekijos karaliaus Karolio IV galios ir didybės simboliu.

Melniko pilis

Ši pilis įsikūrusi vaizdingoje Elbės ir Vltavos upių santakoje. Užsukę čia rasite unikalių dirbinių iš keramikos ir porceliano, baldų ir paveikslų kolekcijas. Pilies rūsyje galima paragauti tikro Šv. Ludmilos vyno iš Šv. Ludmilos vyninės. Nuo 2016 m. spalio 1 d. iki 2017 m. vasario 28 d. pilis atidaryta kasdien nuo 9.30 val. iki 17 val. (paskutinė ekskursija 16 val.).

Daugiau informacijos apie žiemą atidarytas pilis ir rūmus rasite www.czechtourism.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento