Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Už neatsakingumą baus – Činkve Terės turistams grės iki 2,5 tūkst. eurų baudos

Turistai, kurie išsirengia į pasivaikščiojimą stačiais, vingiuotais takeliais Italijos Činkve Terės (Cinque Terre) regione, gali susilaukti didelių baudų, jeigu išeis tinkamai nepasirengę. Paskelbta, kad už netinkamą avalynę gresia net iki 2,5 tūkst. eurų bauda.
Monarola, Činkve Terė
Monarola, Činkve Terė / 123rf.com nuotr.

Turistų numylėto Italijos kampelio gelbėtojams jau įgriso gelbėti turistus, kurie į pasivaikščiojimą uolomis išsirengia su šlepetėmis ar net aukštakulniais.

Šiame Ligūrijos regione bus pradėta informacijos kampanija, skirta paraginti turistus geriau pasirengti pasivaikščiojimui tarp penkių Italijos kaimelių. Keliautojai, kurie nepaisys nurodymų, galės užsidirbti baudas nuo 50 iki 2,5 tūkst. eurų – priklausomai nuo to, kiek jie kainuos pareigūnams.

Tokių veiksmų imtasi dėl to, kad kasmet vis daugiau turistų, besilankančių žymiojoje Činkve Terėje, elgiasi neatsakingai ir netgi žioplai, ir tuomet juos reikia gelbėti. Gelbėtojai pabrėžia, kad nors kaimeliai čia jaukūs ir gražūs, tačiau juos jungiantys takai yra kalnuose, ir jie yra pakankamai sudėtingi.

Balandį čia prasidės turistinis sezonas, kuris šiemet atplukdys kaip niekad daug kruizinių laivų. Praėjusiais metais per kruizus čia apsilankė 450 tūkst. turistų, šiemet jų laukiama net 750 tūkst. Iš viso per metus čia apsilanko apie 2,5 mln. turistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas