Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

D.Pankevičius jau beveik apkeliavo visą pasaulį: atskleidė, kiek dar valstybių jam liko aplankyti

Danas Pankevičius yra laikomas daugiausiai pasaulio šalių aplankiusiu lietuviu. Neįtikėtina, tačiau, anot paties keliautojo, jam teliko įžengti dar į 11 valstybių ir jis jau bus aplankęs visas, esančias šioje Žemėje. Šiuo metu lietuvis keliauja po Okeanijos regioną, kur visą mėnesį ketina praleisti tyrinėdamas atokias Papua Naujosios Gvinėjos gentis. Savo paskutiniųjų kelionių įspūdžiais ir ateities planais D.Pankevičius sutiko pasidalyti ir su 15min skaitytojais.
Dano Pankevičiaus kelionės Okeanijoje
Dano Pankevičiaus kelionės Okeanijoje / Asmeninio archyvo nuotr.

Per paskutinius 4 metus buvau aplankęs tik 4, o gal 5 naujas šalis. Nors nuolat buvau kelyje (per pandemiją taip pat nesustojau), bet skaičius nedidėjo. Nes pasirinkdavau šalis, kuriose jau buvau buvęs.

Ir štai atsidūriau Okeanijos regione, kuriame nebuvau nė karto. Kur tik nukeliausi, viskas nauja ir dar nematyta.

Daugelis valstybių čia tokios miniatiūrinės, kad pusę šalies teritorijos užima vien tik lėktuvo pakilimo takas. Būdamas tokioje vietoje gan trumpai, pvz., 5 dienas, spėji skersai ir išilgai pėsčiomis visą šalį apeiti, apžiūrėti visas įdomybes sausumoje, po vandeniu ir iš dangaus. Susipažinti su puse šalies gyventojų. Žinoma, yra ir didesnių šalių-salynų, ten praleisdavau po 3 ar 2 savaites.

Štai šiame regione naujai aplankytų šalių skaitliukas ir įsijungė.

Beveik per 4 mėnesius aplankytos vietos: du Australijos regionai, Vanuatu, Fidžis, Samoa, Tuvalu, Kiribatis, Tonga, Nauru, Maršalo salos, Mikronezija.

Taip pat Amerikai priklausančios teritorijos: Amerikos Samoa, Guamas, Šiaurės Marianų salos.

Kai kurios šių salų sunkiai pasiekiamos dėl skrydžių trūkumo, dėl sunkiai išduodamų vizų. Kai kurios tik ką atvėrė sienas po kovido. Kai kurias šalis aplanko mažiau nei 200 užsieniečių per visus metus!

Šiandien po 8 dienų viešnagės išskrendu iš Palau valstybės į Papua Naujosios Gvinėjos sostinę Port Morsbį. Ar žinojote, kad tai vienas iš pačių pavojingiausių pasaulio miestų? Aš apie tai sužinojau tik prieš 2 mėnesius, buvau gerokai nustebęs.

Asmeninio archyvo nuotr. / Dano Pankevičiaus kelionės Okeanijoje
Asmeninio archyvo nuotr. / Dano Pankevičiaus kelionės Okeanijoje

Mano tikslas šioje šalyje – atokios ir primityvios gentys. Čia praleisiu lygiai mėnesį. Aš puikiai žinau, kad šis mėnuo pats blogiausias visuose metuose. Oro sąlygos labai prastos, stipriai lyja. Kritulių vidurkis – beveik 400 milimetrų. Bet man patinka sunkios kelionės, su iššūkiais. Pernelyg lengva buvo keliauti po mažąsias saleles. Norisi keisti kelionės pobūdį.

Mano tikslas šioje šalyje – atokios ir primityvios gentys.

Paskui laukia Naujoji Zelandija, paskui vėl grįžtu į Indiją, gal jau 4 kartą. Ten keliausiu iki genčių, apie kurias greičiausiai net nesate girdėję. Bet tuoj išgirsite. O tuomet gal ir į Lietuvą, paso puslapiuose ne tiek jau daug tos vietos likę.

Šios kelionės metu pamačiau nemažai naujų vietų. Po tokio šuolio liko tik kelios valstybės ir būsiu aplankęs jas visas šiame pasaulyje. Nuolat kelyje esu jau 23 metus.

Asmeninio archyvo nuotr. / Dano Pankevičiaus kelionės Okeanijoje
Asmeninio archyvo nuotr. / Dano Pankevičiaus kelionės Okeanijoje

Daugiau D.Pankevičiaus kelionių nuotykių – instagrame Danas Around The World.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius