Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl karo Ukrainoje užsieniečiai atšaukia keliones į Lietuvą: ar sulauksime jų šį sezoną?

Pastarieji pandemijos metai buvo itin sunkūs Lietuvos atvykstamojo turizmo sektoriui. Atrodytų, kad situacija turėtų gerėti, tačiau vieną krizę veja kita – jau dabar dėl karo Ukrainoje užsieniečiai atšaukia keliones į Lietuvą.
Kruizinis laivas Klaipėdoje
Kruizinis laivas Klaipėdoje / 123RF.com nuotr.

Kokie šiuo metu užsieniečių turistų srautai Lietuvoje? Kokios priežastys tai lėmė? Ar užsienio turistų sulauksime aktyviojo turizmo sezono metu? Savo pastebėjimais sutiko pasidalyti žinomos turizmo ekspertės.

Atšaukiamos kelionių rezervacijos

Lietuvos turizmo asociacijos vykdančioji direktorė Milda Plepytė-Rainienė sako, kad atvykstamojo turizmo sektorius pastaruosius dvejus metus stengėsi išlikti.

Pasikeitusi geopolitinė situacija atvykstamojo turizmo sektoriaus atstovams lėmė dar vieną krizę.

„Pasikeitus pandemijos valdymui planuota, jog šių metų atvykstamojo turizmo srautai ženkliai išaugs, palyginti su 2020 ar 2021 m., tačiau pasikeitusi geopolitinė situacija atvykstamojo turizmo sektoriaus atstovams lėmė dar vieną krizę. Nesulauksime turistų iš Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos, o taip pat, nuogąstaujant dėl Lietuvos saugumo, atšaukiamos turėtos kelionių rezervacijos“, – aiškina M.Plepytė-Rainienė.

123RF.com nuotr. / Vilniaus geležinkelio stotis
123RF.com nuotr. / Vilniaus geležinkelio stotis

Turizmo ekspertės teigimu, šiuo metu Lietuvai, kaip valstybei, siekiančiai pritraukti užsienio turistų, yra nepaprastai svarbi tiksli komunikacija ir efektyvios rinkodaros priemonės.

„Mes visi, kaip niekada anksčiau, turime aiškiai ir garsiai komunikuoti, kad Lietuva yra saugi šalis. Paraginčiau kiekvieną iš mūsų būti turizmo ambasadoriumi ir savo draugams, kolegoms užsienyje skleisti žinią, jog mūsų valstybė – saugi, rami ir tinkama keliauti“, – akcentuoja M.Plepytė-Rainienė.

Mes visi turime aiškiai ir garsiai komunikuoti, kad Lietuva yra saugi šalis.

Anot jos, apmaudu, kad Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerijai nepavyko rasti būdų ir patvirtinti pagalbos priemonių, dėl kurių atvykstamojo turizmo kelionių organizatoriai būtų galėję vykti į parodas ir taip pristatyti Lietuvą.

123RF.com nuotr. / Eurai
123RF.com nuotr. / Eurai

„Sektoriaus atstovai, kurie dvejus metus generavo minimalias pajamas (vertinama, kad atvykstamojo turizmo sektoriaus atstovų pajamos kritusios daugiau kaip 94 proc.), vykti į parodas neturi lėšų, todėl nepatvirtinus minėtos priemonės – „kertama atvykstančiųjų turistų skaičiaus augimo šaka“, – pabrėžia pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas