Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 20 /21:45

Virtinė šalių skelbia skrydžių iš JK draudimus dėl naujosios COVID-19 atmainos

Įvairios Europos šalys sekmadienį pranešė uždraudžiančios oro susisiekimą su Jungtine Karalyste (JK), o Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) paragino imtis griežtesnių COVID-19 plitimo kontrolės priemonių, JK vyriausybei perspėjus, jog lengvai plintanti naujoji viruso atmaina buvo „nekontroliuojama“.
Londonas, Jungtinė Karalystė
Londonas, Jungtinė Karalystė / 123rf.com nuotr.

PSO paraginus savo nares iš Europos sugriežtinti priemones prieš naująją COCID-19 atmainą, plintančią Didžiojoje Britanijoje, įvairios ES valstybės, įskaitant Vokietiją, Airiją, Italiją, Austriją, Rumuniją, Nyderlandus ir Belgiją, pareiškė, kad jos ketina uždrausti skrydžius iš JK.

Tuo tarpu šaltinis iš Vokietijos vyriausybės teigė, kad apribojimus gali įvesti visa 27 nares turinti Europos Sąjunga, o šalys tariasi dėl bendro atsako dėl jūrų, kelių ir geležinkelių jungčių su Didžiąja Britanija.

Roma ir Berlynas sekmadienį pranešė, kad nuo vidurnakčio stabdys skrydžius į ir iš Didžiosios Britanijos.

Nyderlandai uždraudė skrydžius iš JK sekmadienį nuo 6.00 val. ryto (7.00 val. Lietuvos laiku), tuo tarpu Belgija pranešė paseksianti šiuo pavyzdžiu ir uždraus keliones lėktuvais ir traukiniais iš JK nuo vidurnakčio.

ES, kuri praėjusią savaitę tapo pirmuoju pasaulio regionu, peržengusiu 500 000 mirčių, įvykusių dėl COVID-19, ribą, sunerimo paaiškėjus, kad kai kuriose Didžiosios Britanijos dalyse aptikta nauja viruso atmaina, galinti plisti dar lengviau.

Austrijos sveikatos ministerija pranešė naujienų agentūrai APA, kad ji taip pat įves skrydžių draudimą, tačiau tikslesnė informacija dar rengiama.

PSO atstovė Europoje teigė naujienų agentūrai AFP, jog „visoje Europoje, kur virusas gali plisti intensyviai ir plačiai, šalys turi dvigubinti savo kontrolės ir prevencijos metodus“.

Rumunija taip pat teigė, kad nuo pirmadienio popietės dviem savaitėms uždraudė visus skrydžius į ir iš JK.

Prancūzija nuo sekmadienio vidurnakčio 48 valandoms stabdo visas keliones iš Didžiosios Britanijos, įskaitant keliones, „susijusias su krovinių gabenimu keliais, oru, jūra ar geležinkeliais“, pranešė premjero biuras.

Nors įmonės skuba spėti pergabenti prekes per Lamanšo sąsiaurį prieš Didžiajai Britanijai galutinai pasitraukiant iš ES prekybos struktūrų, Prancūzija pareiškė, kad „bus leidžiama vežti tik nelydimus krovinius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas