Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl prastų oro sąlygų vėluoja skrydžiai tarp Lietuvos ir Ukrainos

Žiemiškai darganoti orai gadina nervus ne tik kelininkams – dėl prastų oro sąlygų vėluoja ir reguliarieji skrydžiai. Iš Ukrainos sostinės Kijevo į Vilniaus oro uostą sekmadienio vakarą turėjęs atskristi „Ukraine International Airlines“ orlaivis Lietuvą pasiekė tik šįryt. Dėl to vėlavo ir kiti numatyti skrydžiai.
„Ukraine International Airlines“ lėktuvas
Tarptautinis Kijevo oro uostas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Į portalą ankstyvą pirmadienio rytą parašęs Laimonas Zutkis piktinosi, jog skrydis Kijevas-Vilnius vėlavo daugiau nei 8 val. Pasak jo, lėktuvas iš Kijevo Vilniuje turėjo nusileisti sekmadienį 21 val. Tačiau išskristi juo pavyko tik pirmadienį paryčiais. Dėl kokių priežasčių skrydis vėlavo, keleiviams esą nebuvo paaiškinta.

Tarptautinis Kijevo oro uostas
Tarptautinis Kijevo oro uostas

„Pralaikę keleivius 4 val. lėktuve visus išlaipino atgal į terminalą. Vėl po 4 val. laukimo ten sulaipino atgal. Skambinau į Vilniaus oro uostą – informacijos niekas nepateikia... Sako, neturi informacijos iš Kijevo. Košmaras totalus. Žmonės laukia saviškių ir nežinia, kada jie parskris, ir kodėl vyksta toks vėlavimas“, – pirmadienio rytą piktinosi skaitytojas Laimonas.

Vilniaus oro uosto komunikacijos atstovė Agnė Mažeikytė 15min patvirtino, jog skrydis iš Kijevo vėlavo. Sekmadienio vakarą turėjęs nusileisti „Ukraine International Airlines“ orlaivis Vilnių pasiekė tik pirmadienį 6.30 val.

„Greičiausiai vėlavimas buvo dėl prastų oro sąlygų“, – sakė Vilniaus oro uosto atstovė.

Ji pažymėjo, kad dėl šio vėlavimo nusikėlė ir kitas suplanuotas skrydis į Ukrainą – vėluoja reguliarusis reisas Vilnius-Lvovas.

„Kadangi į Lvovą iš Vilniaus skrendama tuo pačiu lėktuvu, kaip ir iš Kijevo į Vilnių, vėluojama“, – sakė A.Mažeikytė.

Vilniaus oro uosto interneto puslapyje vno.lt skelbiama, jog skrydis į Lvovą numatytas 10.55 val. Išskristi buvo vėluojama jau daugiau nei devynias valandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito