Autorė rašo kelionių ir maisto tinklaraštį „Travelling dining cooking“, kuriame pateikia savo įspūdžius ir rekomendacijas.
Savo kelionėse visada stengiuosi išbandyti nacionalinius patiekalus. Man gėda prisipažinti, bet iki šiol nebuvau ragavusi prancūzų virtuvės vizitinės kortelės – varlių ir sraigių. Taigi, šįkart lankydamasi Paryžiuje nusprendžiau: dabar arba niekada. Ir paragavau.
Ačiū mano Paryžiaus draugui, kuris parodė restoraną „Roger La Grenouille“ (28 Rue des Grands Augustins). Klysta tie, kurie mano, jog prancūzai kasdien valgo varles ir sraiges.
Tai – mitas. Vis dėlto jie vertina šį prancūziškos virtuvės pasidižiavimą.
„Roger La Grenouille“ yra tipiškas prancūzų restoranas, įkurtas 1930 metais. Restorano virtuvė atspindi geriausias Prancūzijos kulinarijos tradicijas, todėl čia galima pajusti visą skonių gamą, kuria pasižymi šios šalies virtuvė.
Užsukę čia galėsite paragauti sraigių, varlių kojelių, paruoštų pagal skirtingus receptus, paskanausite gero vyno. O kur dar nuostabi aplinka ir aptarnavimas – visa tai radau šiame restorane, kurį iš karto įsimylėjau.
Interjere daug detalių, susijusių su varlėmis – jų galima rasti net tualete! Tačiau ir kitos detalės – netikėti šviestuvai, užuolaidos, pinigų siena ir t.t. – daro šią vietą išskirtine ir jaukia. Nieko keisto, kad restorane pilna lankytojų.
Vis dėlto neabejoju, kad daugiausia jų privilioja nuostabus maistas. Savo degustaciją pradėjau nuo sraigių. Mmmm – buvo labai skanu. Tačiau labiausiai vis dėlto norėjau paragauti varlių šlaunelių.
Išvydusi šią „mažą“ porciją pamaniau, jog tiek tikrai netilps į skrandį, tačiau suvalgiau pasigardžiuodama. Niekam nepalikau, nes maistas buvo per daug skanus. Užsisakiau mažą porciją, galvodama, kad gausiu dvi varlių kojeles.
Juokinga tai prisiminti, nes mano lėkštėje greičiausiai buvo koks 20 šlaunelių, patiektų baltojo vyno ir Provanso žolelių padaže su ryžiais.