Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios JAV kruizų operatorės planuoja netrukus atnaujinti keliones

Trys JAV kruizų pramonės milžinės jau po kelių savaičių atnaujins kruizus, o pirmadienį „Norwegian Cruise Lines“ tapo dar viena operatore, paskelbusia, kad jos laivai Jungtinėse Valstijose pradės plaukioti rugpjūčio pradžioje.
„MSC Grandiosa“ kruizinis laivas
„MSC Grandiosa“ kruizinis laivas / „Scanpix“/AP nuotr.

Praėjusios savaitės pabaigoje „Carnival Cruise Line“ ir „Royal Caribbean“ pranešė, kad jų pirmieji nuo pandemijos pradžios kruizai įvyks liepos mėnesį.

Šio mėnesio pradžioje JAV ligų kontrolės centras (CDC) uždegė žalią šviesą kelionėms su keleiviais ir įgula, pasiskiepijusiais nuo COVID-19.

„Labai ilgai laukėme pranešimo apie kruizinių kelionių iš JAV atnaujinimą ir labai didžiuojamės, kad pirmą kartą per daugiau nei metus vykdysime kruizus iš Siatlo uosto į kvapą gniaužiančią Aliaskos valstiją“, – pareiškė „Norwegian Cruise Line“ vadovas Harry Sommeris.

Kruizai buvo sustabdyti 2020 metų kovo 14 dieną, kai JAV ligų kontrolės centras paskelbė kelionių jūra draudimą, siekdamas užkirsti kelią tolesniam koronaviruso plitimui. Tuo metu keliuose laivuose jau buvo kilę gyvybių pareikalavę viruso protrūkiai.

Kai kurie kruiziniai maršrutai praėjusiais metais vėl pradėjo veikti Europoje ir kitur, tačiau draudimas liko galioti JAV.

Visos trys operatorės paslaugų atnaujinimą pradės nuo kelionių iš Siatlo į Aliaską.

„Norwegian Cruise Lines“ teigė, kad „visi įgulų nariai ir keleiviai privalės būti visiškai paskiepyti, kad galėtų plaukti laivais“.

„Carnival Cruise Line“ teigimu, keliones galės įsigyti svečiai, kurie paskutine vakcinos doze bus paskiepyti mažiausiai prieš dvi savaites.

„Royal Caribbean“ ketina reikalauti, kad visi vyresni nei 16 metų keleiviai, o po rugpjūčio 1 dienos – ir visi vyresni nei 12 metų amžiaus asmenys būtų pasiskiepiję nuo COVID-19.

„Norwegian Cruise Lines“ pasiūlys savaitės trukmės keliones nuo rugpjūčio 6 dienos.

„Royal Caribbean“ pradės nuo panašios trukmės kelionės liepos 19 dieną, o „Carnival Cruise Line“ linija „Holland American Line“ atsinaujins nuo liepos 24 dienos.

„Tai buvo sunkūs metai visiems, tačiau žmonės, žinoma, nori vėl plaukioti kruizais ir mes nekantraujame grįžti prie to, ką darome geriausiai“, – praeitos savaitės pranešime teigė „Royal Caribbean“ vadovas Richardas D.Fainas .

Gegužės pradžioje kita operatorė „Disney Cruise Lines“ paskelbė, kad visos kelionės bus atšauktos iki liepos pabaigos, tačiau pirmadienį atsisakė pateikti naujienų agentūrai AFP informaciją, kada kruizai bus atnaujinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas