Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dienos festivalis šeimai „Myliu Palangą – šimtmečio vasara“

Šiemet Palanga mini 100 m. prijungimo prie Lietuvos jubiliejų. Šia proga Palangos miestas visą vasarą, o ypatingai šį savaitgalį džiugins palangiškius ir miesto svečius renginių gausa.
Voldemars Petersons
Voldemars Petersons / E.Blaževič / LRT nuotr.

Dienos festivalis šeimai „Myliu Palangą – šimtmečio vasara“ – visą dieną kvies pajusti bendrystę ir po ilgų tylos mėnesių pasilinksminti šokant jaukiausiuose koncertuose.

Renginys vyks net keliose erdvėse – Kurorto muziejaus kieme, pliaže ir Rotondoje. Programoje numatyta: Palangos miesto vaikų kolektyvų pasirodymai, Mažojo Aitvaro pramogos, sportinės veiklos, pasaka su Tomu Dirgėla, aitvarų dirbtuvės bei aitvarų fiesta pajūryje, taip pat šventės svečius džiugins įvairūs koncertai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vasara Palangoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vasara Palangoje

Žaidimams ir pramogoms nurimus, tėveliai su vaikais bus kviečiami jaukiai įsikurti ant pledukų ir mėgautis popietės koncertais: latviško kraujo turintis Voldemars Petersons džiugins akustiniu koncertu, rašytojas Tomas Dirgėla paseks nuostabią pasaką, populiarieji „Velvet“ kvies dainuoti kartu, o „Planeta Polar“ užbaigs Kurorto muziejaus pievos programą ispaniškais ritmais.

Organizatorių nuotr./Ruta Mur
Organizatorių nuotr./Ruta Mur

„Planeta Polar“ dainuoja ispaniškai, bet atrodo ir skamba it trys fėjai, ką tik sugrįžę iš Sapnų galaktikos. Nuo tokio spalvingo kosminio kokteilio, pagardinto elektronikos prieskoniu, visai nesunku apsvaigti, o tuomet – kojos jakvies šokiui...

Na, o dienos festivalį šeimai vainikuos Rūtą Mur koncertas Birutės parko Rotondoje su įspūdingu lazerių šou. Rūtos Mur kūryba įkvėpta 80-ųjų nostalgijos ir kosminių sintezatorių garsų, jos muzika panardina klausytoją į sapnišką atsiminimą. Jos kuriami garsiniai-iliuziniai jausmų labirintai veda per meilės, melancholijos ir širdgėlos vandenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas