Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

Druskininkus vargiai kas pralenks – turi net 57 Kalėdų egles

Gruodį vienas miestas po kito įžiebia savo Kalėdų egles. Druskininkams vienos neužteko – miestas nusprendė, kad šventinei nuotaikai sukurti reikia bent 57.
Kalėdų laukiantys Druskininkai
Kalėdų laukiantys Druskininkai / Druskininkų savivaldybės nuotr.

Praėjusią savaitę kurorte įžiebta pagrindinė miesto Kalėdų eglė – karališka. Daugiau nei 20 metrų ūgio žaliaskarę puošia dar ir 2,5 metro aukščio auksu tviskanti karūna. Eglę taip pat juosia kilometro ilgio šviečiančios girliandos ir apie 400 kalėdinių burbulų.

„Įspūdingos, karališka karūna papuoštos, auksu žaižaruojančios Kalėdų eglės idėją prieš trejus metus pasiūlė dizaineriai, įvertinę Druskininkų simboliką“, – 15min teigė Druskininkų savivaldybės viešųjų ryšių specialistė Simona Dailydaitė.

Eglė – didinga ir elegantiška, tiesiog tviskanti šventine nuotaika. Tačiau Druskininkai jau ne pirmus metus iš eilės iš kitų kalėdiškai pasipuošusių miestų išsiskiria šventiškų dekoracijų įvairove. Šalia didžiosios miesto eglės šiemet vėl įrengta prakartėlė, kurios avelės – gyvos.

Ypatingas reginys Kalėdų laukiančiame kurorte – visas eglučių parkas. Gydyklų parke Druskininkų savivaldybės įmonės, organizacijos ir įstaigos išpuošė net 56-ias originalias žaliaskares, kurios stebina išskirtiniu grožiu, modernia koncepcija.

Ir likęs miestas spinduliuoja šventinę nuotaiką – šviesos instaliacijos kuria pasakos įvaizdį. „Žėrinčiomis instaliacijomis papuošta pagrindinė kurorto gatvė, centrinė pėsčiųjų alėja, parkai, Druskonio ežero pakrantė“, – vardijo savivaldybės atstovė.

Ežero pakrantė – ypač įspūdinga. Čia spindi medžiai, groja fėjos, žvilgsnius traukia magiškos burtininkės, šokėjų iš pasakos pora. Taip pat – specialiai žiemos šventėms sukurtas išskirtinis kurorto simbolis – trys karūnuotos pušys.

Druskininkų savivaldybės nuotr./Kalėdų laukiantys Druskininkai
Druskininkų savivaldybės nuotr./Kalėdų laukiantys Druskininkai

„Įspūdingą efektą sukuria ir žvilgantys gyvi žiemos fontanai, papuošti žėrinčiomis instaliacijomis-švieselių „vandens srovėmis“, – pasakojo S.Dailydaitė.

Anot savivaldybės, šiųmetėms šviesos instaliacijoms išleista apie 30 tūkst. Eur. Jau trejus metus iš eilės eglutės ir prakartėlės puošybai naudojami jau turimi papuošimai ir surenkamas inventorius (avytes kasmet atveža šio krašto ūkininkas, prakartėlė surenkama). Kasmet tik varijuojama pridedant papildomų žaisliukų ant pačios eglutės.

Druskininkų savivaldybės nuotr./Kalėdų laukiantys Druskininkai
Druskininkų savivaldybės nuotr./Kalėdų laukiantys Druskininkai

Kalėdų laukimas Druskininkuose tęsis visą mėnesį: kiekvieną savaitgalį vyks kakavos popietės su Kalėdų seneliu, edukaciniai užsiėmimai, koncertai, kino filmų seansai, veiks Kalėdų senelio paštas, ypatingus pasiūlymus ir pramogas pateiks viešbučiai ir SPA centrai, į šventines pirčių programas kvies poilsio centro AQUA pirtininkai. Antrąją šv. Kalėdų dieną ir Naujųjų metų vakarą kurorte vyks šventiniai koncertai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas