Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Du pilotai visiškai pamiršo saugumą: lėktuvo valdymo skydą vyrai pavertė „pietų stalu“

Indijos pigių skrydžių bendrovė „SpiceJet“ nuo darbo nušalino du savo pilotus po to, kai jie, kaip įtariama, pilotų kabinoje vartojo kavą ir pyragaičius – užkandžių pertraukėlė galėjo baigtis siaubingai, jei vienas iš karštų gėrimų būtų išsiliejęs, rašoma CNN.
Pilotų kabina
Pilotų kabina / 123RF.com nuotr.

Nuotrauka, kurioje matomas neuždengtas puodelis su oro linijų bendrovės logotipu, padėtas pavojingai arti pilotų kabinoje esančių valdymo svirčių, sukėlė Indijos ir interneto aviacijos bendruomenės pasipiktinimą.

Pilotai, kurių veidų nuotraukoje nesimatė, taip pat prie valdymo svirčių laikė saldžius keptus pyragėlius, paprastai valgomus per hinduistų šventę Holi, kuri vyko šių metų kovo 8 d.

Penktadienį „SpiceJet“ atstovas spaudai CNN sakė, kad abu pilotai buvo išbraukti iš sąrašo, kol bus atliktas tyrimas.

„SpiceJet“ turi griežtą politiką dėl maisto vartojimo pilotų kabinoje, kurios laikosi visi skrydžio įgulos nariai. Baigus tyrimą bus imtasi atitinkamų drausminių priemonių“, – sakė atstovas spaudai.

Į pensiją išėjęs pilotas ir buvęs Indijos oro vežėjo „IndiGo“ operacijų vadovas Shakti Lumba sakė, kad pilotų „geros nuotaikos socialinėje žiniasklaidoje“ fotosesija buvo „nesubrendusi“ ir „nepageidautina“, ypač atsižvelgiant į tai, kad jie yra atsakingi už orlaivio ir jo keleivių saugumą.

Po šia konsole yra daugybė elektros laidų, kurie yra labai svarbūs lėktuvui valdyti.

„Tai buvo visiškai nepaaiškinamas elgesys. Visi pilotai žino, kokį pavojų kelia pilotų kabinoje išsilieję skysčiai“, – sakė jis, pridurdamas, kad dauguma bendrovės taisyklių ir aviacijos reglamentų draudžia ant centrinės konsolės dėti bet kokį maistą ir skysčius.

Po šia konsole yra daugybė elektros laidų, kurie yra labai svarbūs lėktuvui valdyti, o ant jų išpilti karšti gėrimai gali sukelti techninės įrangos perkaitimą arba sistemos išsijungimą.

CNN susisiekė su Indijos civilinės aviacijos generaliniu direktoratu (DGCA), kad šis pakomentuotų incidentą.

Praėjusiais metais pigių skrydžių bendrovė susidūrė su daugybe incidentų, dėl kurių aviacijos priežiūros institucija atliko keletą tyrimų.

Praėjusių metų gegužę „SpiceJet“ lėktuvo autopilotas sugedo ir sukėlė stiprią turbulenciją, dėl kurios buvo sužeisti keli keleiviai.

Be to, reguliavimo institucija nurodė aštuonias savaites perpus sumažinti vežėjo vykdomus skrydžius po to, kai jis patyrė mažiausiai aštuonis techninius gedimus, 2022 m. liepą CNN pranešė „News 18“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas