Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Egiptas išlieka populiariausia atostogų kryptimi žiemą

Rudens ir žiemos orai atostogautojus vilioja į šalis, kuriose tuo metu galima pasimėgauti saule ir šiluma. Populiariausia žiemos sezono atostogų kryptis Lietuvoje kaip ir kitose Baltijos šalyse išlieka Egiptas.
Gyvenimas Hurgadoje
Gyvenimas Hurgadoje / Alfredo Pliadžio nuotr.

Žiniasklaidai išplatintame pranešime rašoma, kad šį sezoną iš Lietuvos į Egiptą planuoja keliauti apie 35 tūkst. žmonių – 10 proc. daugiau nei praėjusias metais. Rezervuojant atostogas šiuo metu, kelionės kaina vienam asmeniui vidutiniškai kainuoja 400 eurų.

Turkiją keičia Egiptu

„Egipte puikūs orai tęsiasi ištisus metus, tačiau turistams čia palankiausia vykti lapkričio–kovo mėnesiais, kai ir oro, ir vandens temperatūra dienomis siekia apie 22–25 laipsnius. Tokios šilumos pilnai užtenka ir maudynėms, ir deginimuisi, be to, karštis nealina, todėl kartu galima laiko skirti šalies ir kultūros pažinimui“, – sako Neringa Kurtinaitienė, „Kidy Tour“ produkto vadovė.

N.Kurtinaitienė pastebi, kad Egiptas yra pirmasis keliautojų pasirinkimas būtent tada, kai baigiasi atostogų sezonas Turkijoje, kuri yra mėgstamiausia lietuvių kryptis šiltuoju metų laiku. Egiptas tarp lietuvių šeimų mėgiamas dėl gero kainos ir kokybės santykio, taip pat šalis vilioja turistus pramogomis.

„Kidy Tour“ nuotr./Neringa Kurtinaitienė
„Kidy Tour“ nuotr./Neringa Kurtinaitienė

Žiemą atostogauja aktyviau

Jei Turkijoje tautiečiai dažniau renkasi ramų poilsį viešbučiuose, žiemos atostogas Egipte leidžia kur kas aktyviau. Kas antras lietuvis Egipte atostogų metu renkasi bent po vieną ekskursiją.

Vienas populiariausių lankymo objektų – Egipto piramidės, taip pat dauguma nori išbandyti nardymą. Populiariausios ir greičiausiai rezervuojamos tos kelionių datos, kurios sutampa su moksleivių atostogomis Lietuvoje, taip pat labai populiaru Egipte minėti šv. Kalėdas, sutikti Naujuosius metus.

Dažniausiai turistai vyksta į Egipto kurortą Hurgadą, čia renkasi 5 žvaigždučių viešbučius su „viskas įskaičiuota“ paketu.

„Ypač pirmą kartą į šią šalį keliaujantiems lietuviams svarbu įsiminti, kad Egipto viešbučių skirstymui negalioja Europos standartai, todėl rekomenduojama ne tik rinktis žvaigždutes, bet ir pasikonsultuoti su kelionių gidu, patiems pasidomėti teikiamomis paslaugomis, kitų atostogautojų atsiliepimais“, – atkreipia dėmesį N.Kurtinaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas