Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ekspertai atsakė, kodėl viešbutyje bagažą turėtumėte laikyti vonioje

Yra gana svarbi priežastis, dėl kurios turėtumėte pasidėti savo bagažą viešbučio vonios kambaryje. Ar žinote kodėl?
Lagaminas
Lagaminas / Shutterstock nuotr.

Ką pirmiausia padarote tik įžengę į viešbučio kambarį? Išbandote čiužinį? O gal žvelgiate pro langą ir gėritės vaizdais? Skubate išpakuoti daiktus? Štai ir patarimas – savo lagaminą geriau laikykite vonioje, rašoma „The Healthy“.

Kodėl? Štai ką sako ekspertai.

Kodėl turėtumėte laikyti bagažą vonioje?

Yra labai svarbi (ir gana bjauri) priežastis, dėl kurios nepatariama mesti bagažo ant viešbučio lovos, o verčiau padėti lagaminą vonios kambaryje. Kokia ši priežastis? Tai – patalinės blakės.

Nesvarbu, ar apsistojate 5 žvaigždučių viešbutyje, ar nebrangiame motelyje, patalinių blakių grėsmė yra reali. Kadangi jos gerai žinomos kaip keliautojos iš vienos vietos į kitą, prieš apžiūrėdami kambarį dėl patalinių blakių, bagažą padėkite vonios kambaryje, kad šie įkyrūs vabzdžiai liktų toli nuo jūsų drabužių.

„Dirbdama šioje sferoje sužinojau, kad viešbučiuose yra daugiau problemų su patalinėmis blakėmis, nei galite pagalvoti“, – sako kelionių rašytoja ir konsultantė Marla Cimini. Jos tyrimais paremtas patarimas yra toks: pirmą kartą įžengus į viešbučio kambarį, visada patartina pasidėti krepšį vonios kambaryje.

Ji sako, kad kai bagažas bus toliau nuo lovos, patikrinkite, ar joje nėra patalinių blakių. „Apžiūrėkite lovą ir čiužinį ištraukdami paklodes iš kampų ir šonų, ar nėra kokių nors vabalų pėdsakų. Taip pat pravartu patikrinti stalčius ir galvūgalius. Tai užtruks tik kelias minutes, tačiau jums bus daug ramiau“, – sako M.Cimini.

Auburno universiteto entomologė Katelyn Kesheimer su tuo sutinka. Ji paslepia savo bagažą vonios kambaryje, o pati kruopščiai patikrina visą kambarį. „Kai žinau, kad viskas gerai, išnešu savo bagažą į pagrindinį kambarį, bet niekada nededu jo ant lovos“, – sako ji.

Kodėl vonios kambarys yra saugi vieta?

„Vonios kambarys yra mažiausiai tikėtina vieta, kurioje būtų galima rasti patalinių blakių, nes žmonės (patalinių blakių maisto šaltinis) vonios kambaryje praleidžia nedaug laiko, palyginti su likusia kambario dalimi“, – sako K.Kesheimer.

Be to, vonios kambariuose, palyginti su kitomis viešbučio kambario patalpomis, nėra slėptuvių patalinėms blakėms. „Blakės taip pat mėgsta natūralesnius paviršius, o vonios ir plytelės to nesuteikia. Be to, rankšluosčiai ir vonios kilimėliai nuimami ir valomi“, – teigė entomologė.

Kaip apsaugoti savo bagažą ir namus nuo patalinių blakių?

Be to, kad bagažą reikia padėti viešbučio vonios kambaryje, kol nuodugniai neapžiūrėsite, ar nėra patalinių blakių, K.Kesheimer pataria vengti lagaminus dėti ant sofos ar fotelio ir apskritai nelaikyti drabužių ant lovos, sofos ar kitų minkštų paviršių.

Grįžę namo, nedelsdami išpakuokite daiktus. Blakės gali slėptis drabužiuose, kol bus pasiruošusios išeiti ieškoti maisto. Jos mėgsta šilumą ir anglies dioksidą – du elementus, kuriuos išskiria žmonės. Bet kuris iš jų arba abu, „gali paskatinti patalinę blakę išlįsti iš lagamino ir ieškoti kraujo“.

123rf.com nuotr./Patalynė
123rf.com nuotr./Patalynė

„Jei blakėmis užkrėsti drabužiai neskalbiami grįžus namo, jos gali plisti toliau ir užgrobti visą jūsų spintą, – sako K.Kesheimer. – Didelis karštis naikina patalines blakes, – sako ji, – todėl visada rekomenduoju viską mesti į džiovyklę 45 minutėms, jei manote, kad jūsų daiktai gali būti užkrėsti.“

Entomologė įspėja, kad patalinės blakės yra atsparūs maži vabzdžiai, kurie gali gyventi labai ilgai. „Jie gali ištverti be kraujo nuo kelių mėnesių iki metų“, – sako K.Kesheimer ir priduria, kad likusios lagamine blakės net ir po kiek laiko gali pridaryti žalos. Atrodo, kad lagaminą pasidėti viešbučio vonios kambaryje skamba kaip gana protinga idėja, ar ne?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas