Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Ekspertai įvardijo vieną vaisių, kurį turėtų valgyti lėktuvo keleiviai: organizmas jums padėkos

Skrydžio metu lėktuvo kabinoje esantis slėgis ir didelis aukštis virš jūros lygio gali paveikti jūsų skonio receptorius ir uoslę, pakeisti maisto skonį, tačiau viena ekspertė teigia, kad tam tikras vaisius gali padėti išvengti nepageidaujamų pojūčių.
Ekspertai įvardijo vieną vaisių, kurį turėtų valgyti lėktuvo keleiviai
Ekspertai įvardijo vieną vaisių, kurį turėtų valgyti lėktuvo keleiviai / „15min“ fotomontažas

Keli ekspertai nurodė vieną vaisių, kurį turėtumėte valgyti, kad kelionė būtų patogesnė. Dr. Rosie Godeseth, „Vitality“ asocijuota medicinos direktorė, sako, kad skrendant lėktuvu reikėtų valgyti bananus, nes juose yra daug vertingų maistinių medžiagų, pavyzdžiui, magnio ir kalio, rašoma „The Mirror“.

Shutterstock nuotr. / Bananai
Shutterstock nuotr. / Bananai

Ji taip pat sakė, kad skrydžio metu patiriamas stresas taip pat gali turėti įtakos apetitui. Dienraščiui „The Telegraph“ ji teigė: „Kai kuriems žmonėms gali prasidėti reakcija, kuri sutrikdo alkio reguliavimą, pavyzdžiui, hormono leptino, veiklą. Skonis taip pat gali būti paveiktas, nes lėktuvo salono aplinka prislopina mūsų pojūčius, o tokie veiksniai, kaip salono apšvietimas, stresas ir net skrydžio pramogos, keičia mūsų skonį“.

Dietologai teigia, kad žmonėms, besiruošiantiems ilgam skrydžiui, geriausia rinktis lengvesnį maistą. Maistas turėtų būti be cukraus ir su saikingu baltymų kiekiu, akcentuoja įžymybių dietologė Nmami Agarwal.

„Shutterstock“ nuotr. / Bananas
„Shutterstock“ nuotr. / Bananas

Ji sako, kad angliavandeniai, kurie lėčiau degina energiją, idealiai tinka prieš skrydį. Tačiau N.Agarwal teigia, kad skrendant geriausia valgyti vaisius.

Kalbėdama su „Variety“, ji sakė: „Prieš skrydį geriausia suvalgyti bananą. Šiuose vaisiuose yra daug kalio, kuris gali reguliuoti kraujospūdį ir padėti sumažinti bet kokius raumenų spazmus, su kuriais susidursite skrydžio metu. Apsvarstykite ir apelsinus, nes juose gausu vitamino C, kuris padeda stiprinti imunitetą“.

Šiuose vaisiuose yra daug kalio, kuris gali reguliuoti kraujospūdį ir padėti sumažinti bet kokius raumenų spazmus.

N.Agarwal sako, kad keliautojams skrydžio metu reikiamą skysčių kiekį palaikys ir kokteilis su žaliais vaisiais, pavyzdžiui, žaliuoju obuoliu ar kiviu, ir migdolų pienu. Ji sako, kad vakare skrendantiems keleiviams vertėtų pagalvoti apie nedidelį maisto kiekį prieš kelionę.

Shutterstock nuotr. / Vaisiai
Shutterstock nuotr. / Vaisiai

Kadangi juose gausu kalio, bananai esą idealiai tinka prieš skrydį, nes gali kontroliuoti kraujospūdį ir sumažinti raumenų spazmus. Keleiviams patariama ne tik valgyti vaisius, bet ir skrendant palaikyti hidrataciją, t. y. vartoti pakankamai skysčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius