Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

ES vėl įsileidžia turistus iš Izraelio

Izraelis jau įtrauktas į Europos Sąjungos sudarytą „saugių“ šalių, iš kurių leidžiama laisvai atvykti į Bendriją turizmo tikslais, sąrašą, sakoma ketvirtadienį paskelbtame pareiškime.
Izraelyje gyventojai skiepijami net baruose
Izraelyje gyventojai skiepijami net baruose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pandemijos metu ES uždraudė nebūtinas keliones, bet padarė išimtį kelioms valstybėms, tarp jų Australijai, Pietų Korėjai ir Tailandui.

Izraelis nuo gruodžio pabaigos vykdo sparčiausią per capita vakcinavimo kampaniją pasaulyje.

Iki balandžio vidurio beveik 5 mln. žmonių Izraelyje – daugiau kaip 70 proc. gyventojų – gavo dvi „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos dozes. 70 proc. laikomi slenksčiu, kurį peržengus pasiekiamas vadinamasis bandos imunitetas.

Tarp kitų šalių, kurioms taikomos ES kelionių draudimo išimtys, yra Ruanda ir Singapūras.

Jungtinė Karalystė, kur 65 proc. suaugusiųjų jau yra paskiepyti bent viena vakcinos nuo COVID-19 doze, dar neįtraukta į šalių, kurias ES laiko saugiomis, sąrašą.

Lietuvos Vyriausybė balandžio pabaigoje sakė svarstanti palengvinti atvykimą į šalį nuo koronaviruso paskiepytiems turistams iš Izraelio. Plačiau atverti vartus svarstoma ir kitų šalių paskiepytiems piliečiams, tačiau Izraelis yra prioritetas dėl žydų valstybės gyventojų susidomėjimo Lietuva ir spartaus vakcinacijos tempo šalyje. Galimybės lengviau atvykti į Lietuvą sako laukiantys ir patys izraeliečiai.

2019 metais, prieš koronaviruso pandemiją, į Lietuvą atvyko apie 30 tūkst. turistų iš Izraelio. Pernai šis skaičius smuko 10 kartų.

Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė Žydrė Gavelienė 15min sakė, kad atsivėrimas turistams iš Izraelio duotų postūmį visam sektoriui.

Plačiau skaitykite čia: Lietuvos Vyriausybė ruošiasi atverti vartus paskiepytiems Izraelio turistams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas