Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estų kelionių į užsienį skaičius 2021 metų II ketvirtį išaugo 62 proc.

Estijos gyventojai antrąjį šių metų ketvirtį užsienio šalyse lankėsi 190 tūkst. kartų – 62 proc. daugiau nei tą patį praėjusių metų laikotarpį, tačiau tik dešimtadaliu daugiau nei per tą patį 2019-ųjų ketvirtį, antradienį pranešė Estijos centrinis bankas.
Talino oro uostas
Talino oro uostas / „Scanpix“/„Postimees“ nuotr.
Temos: 2 Estija Kelionės

Estijos gyventojai užsienyje išleido 62 mln. eurų – 265 mln. eurų mažiau nei antrąjį 2019 metų ketvirtį, bet 35 mln. eurų daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2020 metais.

Apsilankymai Europos Sąjungoje sudarė 70 proc. visų Estijos gyventojų per praėjusį ketvirtį įvykdytų užsienio kelionių. Tai reiškia, kad kelionių į ES skaičius išaugo 18 procentų.

Dažniausiai kelionių kryptis buvo Suomija, kurią aplankė 32 tūkst. lankytojų, o į šią šalį vykusių turistų skaičius išaugo 6 proc., palyginti su antruoju 2020 metų ketvirčiu.

Kelionių į Turkiją ir Egiptą skaičius padidėjo 8 ir 3 proc., atitinkamai. Visgi palyginti su antruoju 2019 metų ketvirčiu, kelionių į Turkiją buvo 44 proc., o į Egiptą – 8 proc. mažiau.

Vienos dienos trukmės kelionių skaičius sumažėjo 8 proc., o tokios kelionės sudarė 13 proc. visų kelionių. Kelionių su nakvyne buvo 83 proc. daugiau ir jos truko vidutiniškai keturias paras.

Užsienio turistų skaičius, siekęs 137 803, per metus padidėjo 11 proc., tačiau tai buvo dešimtadalis prieš pandemiją fiksuoto rodiklio. Užsienio turistai per ketvirtį Estijoje išleido 67 mln. eurų – beveik pusę to paties praėjusių metų laikotarpio sumos, tačiau 375 mln. eurų mažiau nei 2019 metų balandžio–birželio mėnesiais.

Europos Sąjungos gyventojų apsilankymų Estijoje skaičius per metus sumažėjo 4 procentais. Daugiausia turistų – 40 tūkst. – atvyko iš Suomijos, nors suomių turistų buvo 30 proc. mažiau nei prieš metus.

Turistai iš ne Europos Sąjungos sudarė 20 proc. viso lankytojų skaičiaus.

Vienos dienos apsilankymų skaičius išaugo 10 tūkst. ir jie sudarė 37 procentus visų apsilankymų.

Kelionių su nakvyne buvo 3 tūkst. daugiau nei prieš metus ir jos truko vidutiniškai penkias paras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas