Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europos žiemos kurortai užversti sniegu

Slidinėjimo sezonas Europoje – pačiame įkarštyje. Nebūtą savotišką rekordą prieš kelias dienas fiksavo prancūzų Pirėnai. Per praėjusią savaitę čia iškrito per 250 cm sniego: tai yra daugiau, nei regione fiksuota per 10 pastarųjų metų.
Karinas Huttary
Karinas Huttary / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sniego pūgos neaplenkė ir Alpių, kartu su Austrija. Geriausia sniego padėtis ledynuose: tik neseniai čia iškrito apie 90 cm sniego. Iš viso sniego paklotės storis siekia 3 metrus. Žemesnėse aukštumose sniego taip pat pat į valias: pavyzdžiui, Zeldene – 209 cm, o Obertauerne – 220 cm, skelbia portalas Ski.ru.

Šveicarijoje daugiausiai sniego fiksuojama Andermate – apie 4 metrus. O vidutiniškai sniego storis visuose Šveicarijos žiemos kurortuose siekia nuo 60 iki 235 cm, priklausomai nuo teritorijos aukščio. Tuo metu Prancūzijoje, kurioje per pastarąsias kelias paras nesnigo, slidinėjimo sąlygos puikios: per 2 m sniego aukštumų terasose, 60-90 cm sniego 1 km aukščio terasose. Vis dėlto, meteorologai perspėja, kad sniego pūgų prancūzai sulauks jau artimiausiomis dienomis.

Italijoje per pastarąsias dienas gausiausiai snigo Arabe. Be to, įvairiuose Dolomito Alpių kurortuose sniego storis dabar siekia apie 200 cm, Lombardijoje – iki 180 cm.

Vokietijoje sniego mažiau, tačiau vis vien pakanka slidinėjimui: nuo 180 cm aukštumose ir iki 255 cm kurortų žemumose.

Tarp skandinavų kurortų lyderio pozicijoje laikosi norvegų Vossas – Myrkdalenas (iki 150 cm sniego). Švedų Ore sniego storis trasose – apie 55 cm, o suomių Levyje – per 70 cm.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas