Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Filmai, įkvepiantys kelionėms (II dalis): nuo vandenyno gelmių iki snieguotų viršukalnių Tibete

Tęsiame seriją filmų, žadinančių norą keliauti apžvalgų seriją. Pirmoje dalyje siūlėme pažiūrėti "Atgal į gamtą", "Kelyje", "Baraka", "Motociklininko dienoraštis" bei "Vidurnaktis Paryžiuje". Šį savaitgalį - vėl 5 skirtingi filmai, įvairiems skoniams. Jei turite savo mėgstamų kelionių filmų - būtinai pasidalinkite rekomendacijomis.
Nesibaigianti vasara/Endless Summer
Nesibaigianti vasara/Endless Summer

„Pasiklydę vertime“ (Lost in Translation)

Šiame filme pasakojama apie neįprastą Holivudo žvaigždės ir vienišo vyro Bobo pažintį su Šarlote Tokijuje, Japonijoje. Šarlotė – jauna fotografo žmona, ieškanti savęs ir savo vietos gyvenime.

Filmas primena, kaip lengvai užsimezga pažintys ir draugystės keliaujant ir kaip paprasta „prisirišti“ prie žmogaus (net ir visiškai skirtingo) neįprastomis aplinkybėmis. Bobas ir Šarlotė dėl kultūrinių ir kalbos skirtumų Japonijoje patiria nemalonų pasimetimą bei be galo juokingus nuotykius. Atradę vienas kita, kaip tobulą partenrį keliauti, jie greitai turės išsiskirti. O gal ne?

VIDEO: Lost in Translation (2003) - Official Trailer

„Vandenynai“ (Oceans)

Šis filmas apie povandeninį pasaulį – tai ir dokumentinis pasakojimas, ir drama, kviečianti ne tik keliauti bei grožėtis nepakartojamais vaizdais, bet ir pamąstyti. Nufilmuotas įvairiose pasaulio vietose ir vandenyno gelmės, filmas užburia ir primena, kad gyvename neįtikėtinai gražioje planetoje.  Šis filmas, tai lyg meditacija su veiksmo filmo elementais.

Tai kelionė į paslaptingas vandenynų gelmes, kurias pažinti ir suprasti vargiai įmanoma. Tačiau filme sakoma, kad užuot klausę „Koks tiksliai yra vandenynas?“ turėtume paklausti savęs „Kokie tiksliai esame mes?“

VIDEO: Oceans - Trailer #2

„Nesibaigianti vasara“ (Endless Summer)

Tai filmų apie banglenčių sportą klasika, įkvėpusi tūkstančius banglentininkų ir kitų keliautojų vytis vasarą aplink pasaulį. Jame pasakojama apie du keliaujančius banglentininkus ir įvairiuose pasaulio kampeliuose išbandančius bangas. Filmas statytas dar 6-tajame dešimtmetyje su to meto specifine kalba ir būdingais stereotipais, tačiau filmo vaizdai nepakartojami, o idėja parodo, kad tikra aistra gali būti įvairaus pavidalo (šiuo atveju – bangų).

„Valgyk, melskis, mylėk“ (Eat, Pray, Love)

Filmas sukurtas pagal amerikiečių žurnalistės Elizabeth Gilbert autobiografinę knygą “Valgyk, melskis, mylėk”. Filme pasakojama apie autorę, kuri bando pabėgti nuo nelaimingos santuokos. Po trumpo meilės romano ji visus metus keliavo ir gyveno keliose šalyse, ieškodama naujos meilės, naujų potyrių ir savęs. Filmo herojė mėgaujasi maistu Italijoje, suvokia maldos jėgą Indijoje ir atranda vidinę ramybę, balancą bei tikrąją meilę Balayje.

VIDEO: „Valgyk, melskis, mylėk“ / „Eat, Pray, Love“

„Septyneri metai Tibete“ (7 Years in Tibet)

Viena iš kelių austrų rašytojo Heinrich Harrer knygų, pasakojančių apie keliones po kalnus. Knygos motyvais buvo pastatytas filmas, pasakojantis apie 7 metus, praleistus Tibete. Filme rodomos nuostabios snieguotos viršukalnės, įsirėžusios į mėlyną dangų, tačiau labiau nei tai keliauti kviečia noras mesti iššūkį sau ir pabūti tiesiog su savimi. Beje, šalia pagrindinį vaidmenį atliekančio Brad‘o Pitt‘o, ir lietuvių aktorė Ingeborga Dapkūnaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas