Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Florencijoje lankytojams bus atvertas slaptas koridorius

Florencijoje esanti Uficių galerija 2021 m. pagaliau vėl atvers slaptą savo koridorių.
Čia pat – Florencija
Florencija / 123rf.com nuotr.

Galerijos Vasari koridorius, kuris driekiasi per žymiojo Ponte Vecchio tilto viršų, sujungia muziejų su Piti rūmais. Ufičių galerijos vadovas pirmadienį pranešė, kad koridoriuje bus atlikta restauracija, kad jame būtų užtikrintas saugumas turistams. 2016 m. jis buvo staiga uždarytas lankytojams, nes miesto ugniagesiai jį paskelbė nesaugiu.

Koridoriuje buvo eksponuojami didelės vertės paveikslai, daugiausia – autoportretai, kai kurie jų nutapyti dar XVI a. Norintys šį koridorių aplankyti keliautojai turėdavo pakloti maždaug 45 Eur už ekskursiją.

Galerijos direktoriaus teigimu, norima užtikrinti galimybę žmonėms ir toliau pasigrožėti šiuo išskirtiniu paveldu, pasivaikščioti pačia Florencijos širdimi. Tikimasi, kad po atidarymo juo per metus pereis apie pusė milijono lankytojų.

Koridoriuje planuojama įrengti naujus avarinius išėjimus, oro kondicionavimo sistemą, LED apšvietimą ir vaizdo stebėjimo kameras.

Vasari koridorius buvo pastatytas 1565 m. ir dažnai naudotas tam, kad aristokratų Medičių šeimai nereikėtų einant iš vienų savo rūmų į kitus Arno upės kirsti kartu su paprastais gyventojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas