Bulvės, išaugusios ant vulkano
Tradicinis Lansarotės patiekalas yra bulvės „papas arrugadas“ (liet. „susiraukšlėjusios bulvės“), patiekiamos su česnakų, alyvuogių aliejaus, acto, žolelių ir kitų prieskonių padažu. Bulvės auginamos juodoje vulkaninėje dirvoje, pusiau dykumos sąlygomis, tad pasižymi išskirtiniu skoniu.
Delikatesu laikomos mažytės bulvytės „papas crías“, augančios uolėtose vietovėse ir savo mažumą kompensuojančios sodriu skoniu.
Bulvės patiekiamos su dviem padažais: raudonuoju „mojo“ su pipirais ir čili pipirais, o taip pat ir žaliuoju „mojo“, paskanintu petražolėmis ar kalendra. Žaliasis padažas tinka prie žuvies patiekalų.
Triušiena ir ožkiena
Atostogaujantiems Lansarotėje rekomenduojama paragauti troškintos ar ant grotelių keptos triušienos („conejo“). Dėl specifinio kraštovaizdžio saloje retai kada pamatysi besiganančius galvijus. Tad dažniausiai jautiena bus importuojama iš Pietų Amerikos ar kitų Kanarų salų. Taip pat galite paskanauti jauno ožiuko mėsos, kurią čia vadina „cabrito“ arba „baifo“.
Rojus žuvies mėgėjams
Jei mėgstate žuvį, tai Lansarotė yra vieta, skirta jums. Salos žvejai gali pasiūlyti daugybę įvairios žuvies ir jūros gėrybių. Kiekvieną dieną žvejybiniai laivai traukia į vandenyną gaudyti tuno („atún“), menkių („merluza“), kardžuvių („pez espada“), krabų („cangrejo“), omarų („langosta“) bei moliuskų („mejillones“).
Išskirtinis patiekalas – troškinys su sūdytu jūros karšiu. Neįprastai skamba ir patiekalas „vieja“ (liet. senutė) – papūgžuvė (angl. „parrotfish“), verdama su žvynais aliejuje ir acte.
Ožkos sūris
Atostogaudami Lansarotėje būtinai paragaukite ožkos pieno sūrio. Jis parduodamas prekybos centruose, taip pat jo galite rasti restorano meniu patiekiamo kartu su alyvuogėmis arba medaus padažu.
Skrudinti miltai „gofio“ nusileidžia tik bananams
Tradicinis Kanarų salų patiekalų ingredientas – vadinamasis „gofio“, skrudinti kukurūzų, kviečių ir miežių miltai. Tai labai svarbi maisto kultūros dalis Kanaruose, todėl dažnai jo dedama į įvairius patiekalus, norint juos sutirštinti (sriubas, padažus), o taip pat ir į ledus ar vaikams skirtą pieną.
Tradicinis „gofio“ gaminimo būdas yra perduodamas iš kartos į kartą. Gal todėl jis yra antras labiausiai vartojamas produktas Kanarų salyne po bananų.
Desertai ir vynai
Saldumynų mėgėjai gali pasimėgauti „bienmesabe“ – turbūt vienu populiariausių desertų Kanarų virtuvėje. Jis gaminamas iš medaus, migdolų, kiaušinių ir romo. Taip pat galite paragauti tradiciniu „frangollo“ (pudingu su cinamonu, medumi ir brendžiu) arba „torrijas“ (saldžiais kukurūzų miltų kepiniais su medumi ir cinamonu). Šį desertą įprasta valgyti per Velykas, tačiau jo galima paragauti visus metus.
Lansarotė garsėja gana stipriu, iki 17 proc. stiprumo „Malvasías“ vynu. Vynas taip pat naudojamas gaminant „tinto de verano“ gėrimą („raudonąjį vasaros vyną“, kuriam sumaišomas vynas su limonadu) arba „sangría“, kuri šioje saloje gali pasirodyti gana stipri, palyginus su lietuviams įprasta sangrija.