Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gargždai švenčia jubiliejų: miestelis dovanų gavo leteną ištiesusį šuniuką

Jei lankysitės Gargžduose ir keliausite pėsčiųjų alėja Klaipėdos gatvėje, būtinai paspauskite leteną šuneliui, ketvirtadienį įkurdintam miesto centre ir tapusiam Gargždų sargiuku. Šis šunelis tapo dovana 765 jubiliejų švenčiančiam Gargždų miestui.
Gargžduose atidengto šuniuko skulptūrėlė.
Gargžduose atidengto šuniuko skulptūrėlė. / M.Rupšio nuotr.

Prieš penkerius metus, švenčiant 760-ąjį gimtadienį, miestelyje atsirado besirąžantis katinas, tarsi proveržio, nubudimo simbolis. Tuomet miestui linkėta, jog šis taptų klestintis, sėkmingas. Šio gimtadienio proga bendrovė „Mars Lietuva“ miestui nusprendė padovanoti šunelį.

„Norėjome kažką padovanoti miestui, kalbėjome su meru, seniūnu, Kultūros centru, susitikome su skulptoriumi Sergejumi Plotnikovu, kuris katiną pagamino, ir nusprendėme, kad katinui, kurio vardas Gargždukas, reikia draugo. Skulptorius pasiūlė šią idėją ir sukūrė šunį, santūresnį, ištiesusį leteną, tarsi kviečiantį draugauti.

Mintis – Gargždai yra kelyje į draugiškiausio gyvūnams miesto statusą, bet tas kelias nėra baigtinis. Rajone dar daug benamių šunų, prieglaudos užpildytos. Šuo tarsi kviečia draugauti ir prašo dėmesio“, – sakė bendrovės „Mars Lietuva“ Korporacinių reikalų vadovas regionui Mindaugas Rupšys.

Šunelio skulptūros atidengimas ketvirtadienį tapo gimtadienio šventės Gargžduose pradžia. Šventiniai renginiai tęsiasi ir toliau. Miesto mero V.Dačkausko, Gargždų seniūno S.Bakšinskio, „Mars Lietuva“ vadovės A.Žemaitienės bei skuptoriaus S.Plotnikovo atidengtas šuniukas netruko sulaukti dėmesio. Jį apsupo, glostė ir čiupinėjo vaikai.

„Šuo yra draugystės simbolis. Tai įprasmina mūsų bendradarbiavimą su miestu. Tikslas, kad miestas būtų gyvas“, – besidžiaugdamas skulptūrėle sakė M.Rupšys.

Maistą gyvūnams gaminanti įmonė „Mars Lietuva“ aktyviai imasi socialinių iniciatyvų, susijusių su gyvūnais – mokyklose veda pamokėles, lankosi ir globoja gyvūnų prieglaudas, įgyvendina kitus sumanymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito