Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 19

Garsiame kurorte butą turistams nuomojanti rusė jo niekada nesiūlo kitiems rusams: „Aš jų nekenčiu“

Pas mus, o ir kai kur kitur, daugiausia posovietinėje erdvėje, yra labai mėgstamos istorijos apie rusų turistų elgesį užsienio kurortuose. Vaizdelių apie tai yra pilnas internetas. Kai kurie jų yra juokingi, kai kurie graudūs, dar kiti – baisūs (girtas rusas šoka į baseiną, kuriame nėra vandens) ar nemalonūs (šlaistosi ar kabinėjasi prie kitų poilsiautojų), bet faktas yra kaip kotletas – istorijos, kurių ypač padaugėjo, kai naftos pinigų pamaloninti ir iš skurdo išbridę mažaraščiai provincijos rusai nusprendė save parodyti pasauliui, niekada neišsisemia. Neretai jie prisidirba taip, kad jų nebenori priimti ne tik užsienio viešbučiai, bet ir patys rusai.
Eilato kurortas
Eilato kurortas / Vaido Mikaičio nuotr. / „15min“ fotomontažas

Tuo įsitikinau viešėdamas bene populiariausiame Izraelio kurorte – Eilate. Tai, tiesa, buvo dar prieš baisiuosius pernykščio spalio įvykius, kai Izraelio gyventojai gyveno ramiai ir manė esą visiškai apsaugoti nuo visokio blogio. Po to spalio daug kas apsivertė, tačiau, mano nustebimui, viena mano pažįstama, kuri gyvena šiaurinio Izraelio Haifos mieste, pasakė, kad žmonės užsienyje yra labiau įsibaiminę dėl situacijos Izraelyje nei patys izraeliečiai.

Ji apskritai teigia, kad šalis dabar yra saugesnė nei bet kada ir tai, kad joje vyksta normalus civilinis gyvenimas. Be to, sakė ji, turistai taip pat grįžta į Izraelį ir tik dėl karštos vasaros jų nėra dar daugiau. Anot jos, turistai šalyje yra visiškai saugūs, nes kovos bei apsišaudymai vyksta Gazos Ruože ar tose šalies dalyse, į kurias jie ir taip nevyksta.

Vaido Mikaičio nuotr. / Eilato kurortas
Vaido Mikaičio nuotr. / Eilato kurortas

Galėčiau su ja ginčytis, tačiau ji juk ten gyvena, o ne aš. Kita vertus, gal jos teiginiai kažkiek racijos ir turi, nes daugybė skrydžių iš Europos, taip pat ir iš Lietuvos, į Izraelį jau yra atnaujinti, kas leidžia tyliai pagalvoti, kad gal įsibėgėjus rudeniui į tą savo taip mėgstamą šalį galėsiu sugrįžti ir aš.

Tuoj pat prieisime prie mano istorijų su rusų turistais, bet prieš tai, kaip visada, apžvelgsime ir pačią apkalbamą vietovę, tai yra Eilatą, kuris yra vienintelis Izraelio kurortas prie Raudonosios jūros, išsidėstęs pačiame šalies gale ir įsispraudęs tarp Jordanijos bei Egipto sienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius