Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausi Lietuvos restoranai pagal „White Guide“

Jau daugiau nei dešimtmetį leidžiamas ir skandinavams gerai žinomas restoranų gidas „White Guide“ pirmą kartą sureitingavo ir lietuviškus restoranus. Nuo 2003 m. danų ir švedų gurmanų pripažintas vedlys po geriausius restoranus prieš trejus metus ėmė anglų kalba reitinguoti išskirtines maitinimo įstaigas visose Šiaurės šalyse, o šiemet įtraukė ir Lietuvą, Latviją bei Estiją, rašoma Valstybinio turizmo departamento pranešime.
Patiekalas restorane „Lauro lapas“
Patiekalas restorane „Lauro lapas“ / Dariaus Katino nuotr.

„Mūsų restoranams – didžiulė garbė ir kartu pripažinimas atsidurti „White Guide“ puslapiuose. Neabejojame, kad šio gerai žinomo gido reitingai taps papildoma traukos paskata skandinavams apsilankyti Lietuvoje. Kartu su „GO Vilnius“ ir Kauno savivaldybe įdėjome nemažai jėgų, kad Lietuva gide būtų pristatyta patraukliai ir „skaniai“, – teigia VTD vadovė Jurgita Kazlauskienė.

Dėl restoranų Lietuvoje gido vertintojai konsultavosi su Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacija ir reitingavo šiuos restoranus: „Bučeris“, „Dublis“, „Gaspar’s“, „Gastronomika“, „Lauro lapas“, „Sweetroot“, „Telegrafas“ Vilniuje, „Monte Pacis“ ir „Uoksas“ Kaune, „Monai“ Klaipėdoje.

VTD nuotr./„White Guide“
VTD nuotr./„White Guide“

Pagal „White Guide“ vertinimo sistemą balai restoranams yra skiriami už maisto ir gėrimų kokybę, aptarnavimą, aplinką, restorano atmosferą. Aukščiausias įvertinimas – 100 balų. Kiek balų suteikta lietuviškiems restoranams, gido leidėjai kol kas neatskleidžia.

„Niekada nesireklamuojame iš anksto prieš eidami vertinti į restoraną ir visada apmokame sąskaitas. „White Guide“ misija yra skatinti atsakingą ir pozityvią gastronomiją bei palaikyti gaminančius, ruošiančius ir tiekiančius puikų maistą. Norime restoranų lankytojus ne tik informuoti, bet ir įkvėpti ieškoti nenuviliančių kulinarinių patirčių“, – gidą pristato „White Guide“ projekto vadovas Aivaras Hansonas.

Pasak jo, restoranų vertintojus Lietuvoje pribloškė gerų restoranų gausėjimas. Vienas iš jų pastebėjimų – kad aukštos kokybės restoranų galima rasti ne tik sostinės senamiestyje, bet ir atokesniuose rajonuose, pavyzdžiui, Žirmūnuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?